image

 

Geçen ay IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerin yol açtığı zararlar karşılanmayı bekliyor. Vatandaşlar hükümetin verilen sözü yerine getirmesini istedi.

HDPKKK tarafından yapılan çağrı üzerine başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller olmak üzere birçok ilde izinsiz gösteri yapan çeteler, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane ve yurt binasına zarar vermişti.Valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonlarının yaptığı incelemeden sonra vatandaşların mağduriyetinin giderileceği ifade edilmişti.

6-8 Ekim olaylarında araçları gösterici çeteler tarafından yakılan vatandaşlardan Arif Saydam mağduriyetlerinin giderilmediğini ve ilgili makamlara gittiklerinde kendilerini ikna edecek bir cevap alamadıklarını söyledi. 13 AY 533 plakalı aracının olaylar sırasında kundaklandığını söyleyen Saydam; “Aracımız 6 -8 Ekim olaylarında çıkan kargaşa sırasında kundaklanarak yakıldı ve küle döndü. O günlerde ben Batman dışındaydım. Aracımı kardeşim İsmail Saydam kullanıyordu. O akşam Diyarbakır caddesinde park halinde olan aracımızın kundaklandığına dair resim ve de belgeleri emniyet ve ilgili mercilere vermemize rağmen mağduriyetimiz giderilmedi.” Dedi.

 

“Mağduruz, o günden beri ne valilikten nede ilgili mercilerden kimse bizleri aramamış.” diyen Saydam, “Mağduruz duyduğumuz kadarıyla 6-8 Ekim olaylarında mağdur edilen vatandaşların mağduriyetinin giderildiğine yönelik söylentiler duyduk. Ancak kimse bizlere dönüş yapmadı. İlgili yerlere sorduğumuzda kendilerine herhangi bir ödemenin yapılmadığını ve bizleri ikna edecek bir açıklama yapılmadı. Mağduriyetimiz giderilmesini istiyoruz.” Dedi. (Vedat Aydın)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *