image

 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları, yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla HDP teşkilatları tarafından düzenlenen organizasyonlarda Müslüman kadının simgesi olan tesettüre yapılan hakaretleri lanetledi.

 “Savaşınız İslam’la Mı? Kemalist Düzenle Mi?”, “Tesettürü Düşman Gören Zihniyetler Batsın” sloganıyla Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları öncülüğünde toplanan binlerce Batmanlı kadın, Şırnak’ın Silopi ilçesinde ve Van’da PKK/HDP yanlısı grupların “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü” bahanesiyle Kürt kadınının geleneksel kıyafeti ve tesettürünün sembolü olan çarşafa yönelik hakaret ve saldırıları protesto etti.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleşen ve yoğun katılımın gösterildiği basın açıklamasında çocuk, genç ve yaşlı kadınlar, ellerinde taşıdığı Kürtçe ve Türkçe dövizlerle çarşafa hakarete lanet yağdırdı.

Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları adına Zeynep Gülşen okudu.

Örtünmenin kadının bu dünyada ayrıcalığı, zırhı ve korunağı olduğunu söyleyen Gülşen,ahirette ise, Allah’ın rızasını kazanmak için en öncelikli fariza ve ibadetlerinden olduğunu belirtti. Küresel küfür güçlerinin, bütün çeşit ve renklerinin en büyük silahının kadın ve çıplaklık olduğunu vurgulayan Gülşen,küfür milletinin kadının cinsiyetini istismar ederek toplumu ifsad etmek ve böylece şeytani ve emperyalist hedeflerine ulaşmak istediğine dikkat çekti.

“Hz. Muhammed (sav), kadına bir ulviyet, bir ayrıcalık kazandırmıştır”

Cahili ve seküler yapıların kadını aşağılayıp zevkleri için bir meta olarak gördüğünü, hatta kızlarını toplumda bir aşağılanma sebebi olarak gördüğünden diri diri toprağa gömecek kadar barbarlaştıklarını ifade eden Gülşen,  “Ancak Hz. Muhammed (SAV) peygamberlikle şereflenince, kadının ayaklar altına alınan itibarını kurtarmış, kadını yüceltmiş, diri diri gömülen, doğumuyla babasının toplum içine çıkamama sebebi sayılan, cariye olarak elden ele satılan biz kadın cinsine bir ulviyet, bir ayrıcalık kazandırmıştır.” dedi.

“Marksist, Leninist yapı, Kürt kadınına en büyük hakareti yapmaktadır”

HDP/PKK zihniyetinin bazı Kürt kadınından İslami ahlakını alarak kendi batıl davasına kurban etmeye çalıştığının altını çizen Gülşen,“Bölgemizde de cahiliyeyi kendilerine hayat tarzı olarak benimsemiş ve bu zihniyeti bazı Kürt halkına da kabul ettirmeye çalışan Marksist, Leninist bir yapı olan HDP/PKK zihniyeti kadın hakları, özgür kadın, çağdaş kadın adı altında kadınımızdan önce iffetini, hayasını, tesettürünü, İslami ahlakını alarak, ideolojisine malzeme yapmaya, batıl davasına kurban etmeye çalışmaktadır. Böylece Kürtlerin tarihinde Kürt kadınına gerek dünyevi olarak, gerekse uhrevi olarak en büyük zararı vermekte ve Kürt kadınına en büyük hakareti yapmaktadır.” diye konuştu.

“HDP/PKK, bazı Kürt kadınını terbiye, iffet ve İslami kimlikten uzaklaştırıyor”

Dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan HDP/PKK’nin, bazı Kürt kadınını tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırdığına dikkat çeken Gülşen,“Dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan HDP/PKK, bazı Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor, hayasızlaştırıyor, tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırıyor. Her gün bir hile ve komplo ile Kürt kadınının değerini ayaklar altına alıyor. Ve bazı Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ediyor. Bu Marksist, Leninist yapı, bazı Kürt kadınını özgür kadın adıyla gâh militanlaştırarak dağlara, gâh sokaklara dökerek ailesinin, ebeveyninin, kocasının, kardeşinin kontrolünden çıkararak, elinden alarak amaçlarına kurban ediyor. Ey Kürt annesi, Kürt kızı, senden örtünü alanlar, haya ve iffetini çalanlar, seni çarşafına, tesettürüne düşman edenler, sana ömrünün en büyük zulmünü ve düşmanlığını yapıyorlar.” diyerek Kürt kadınını uyardı.

“Tesettüre yapılan alçaklığa sessiz kalanlar Rabbinize bunun hesabını nasıl vereceksiniz?”

Açıklamasında tesettüre yapılan alçaklığa sessiz kalan Kürt alimlerine de seslenen Gülşen,devamında şöyle dedi: “Kürt alimlerine de sesleniyoruz; İslam’ın tartışılmaz bir emri ve ayeti olan tesettürümüze yapılan bu alçakça saldırılara nasıl bu kadar duyarsız kalabiliyorsunuz? Bu sessizliğinizin mazereti olabilir mi? Rabbinize bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Tesettürü Rabbimizin bir emri olarak gören, çarşaflarımızla özgürlüğün ve izzetin zirvesine ulaşan kadınlar olarak,  tesettür ve çarşafa yapılan bu saldırı ve hakaretleri lanetliyoruz. Kadına başta iffetsizlik olmak üzere reva görülen her türlü şiddeti ve haksızlığı kınıyor ve lanetliyoruz.”

Kitle, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (İLKHA)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *