image

Batman’daki Suriyeli çocuklar, Suriye’de her çeşit milletin birbirlerini öldürmeden yaşayabileceğini, iç içe yaşayabilen farklı çeşit hayvan figürleriyle bir tiyatro oyunu sergileyerek gösterdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yaklaşık 3 yıldır Batman’a yerleşen Suriyeli çocuklar, farklı çeşit hayvan figürlerine girerek iç içe yaşayabildiklerini gösterip Suriye’de de her çeşit milletin birbirlerini öldürmeden yaşayabileceği bir tiyatro oyunu sergiledi.

Suriye Can Derneği’nin organizasyonuyla İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen tiyatroya, Suriyeli çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Yaptıkları tiyatro hakkında bilgi veren Suriye Can Derneği yetkililerinden Ahmet İsmail, bu tiyatroyu yapmalarındaki amacın, Suriye’de her milletten insanın birbirini öldürmeden ve insanca yaşayabileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Her milletten insanın yaşayabileceği bir Suriye istediklerini ifade eden İsmail, “Yaptığımız bu tiyatroda her hayvan figürü bir milleti temsil ediyor. Ancak bizler birbirimize tahammül edersek, güzel ve yaşanabilir bir Suriye olur. Yoksa birbirimize tahammül göstermeyip herkes kendisi için savaş verirse, Suriye diye bir şey kalmaz. Onun için böyle bir tiyatro sergilemek istedik.” dedi.

Tiyatroya katılan Suriyeli çocuklar da sevinçlerini dile getirerek, artık Suriye’deki kanın durmasını ve kendi ülkelerine dönmek istediklerini vurguladılar. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *