image

 

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilaç bayi sahiplerine yönelik yapılan bitki koruma ürünleri toplantısında konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Ağın, Batman’da tarım alanında yanlış ilaç kullanımı olduğunu söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tarım ilaçlarına yönelik bayi toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Ağın tarafından ilaçların kullanımı, satışı, mevzuattaki değişikler konusunda, özellikle tarihi geçmiş ilaç ve kaçak ilaçların kullanılmaması ve kullanılan ilaçların kayıt altına alınması konusunda bayi sahiplerine bilgi verildi.

Toplantının Batman’daki bayilerin bilinçlendirilmesi, görev ve sorumluluklarının kendilerine hatırlatılması olduğunu söyleyen Ağın, “Günümüzde kullanılan yanlış ilaçlar var. Tarihi geçmiş veya sahte ilaçlar var. Biz bu konuda Batman’daki ilaç bayi sahiplerini bilgilendirdik. Bitki Koruma ürünleri alanında 16 tane ilaç bayimiz var. Asıl amacımız ilaçların düzenli, düzgün kullanılması ve çiftçiye ulaştırılması, bunların kayıt altına alınması ile ilgiliydi. Bayimiz verdiği ilacın ne olduğu bilecek, neye yaradığını bilecek ve konu hakkında çiftçiyi bilgilendirecek. Bu kurallara uymayanlara da çeşitli yaptırımlar, cezalar var.”dedi. Mahmut Aytekin

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *