image

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının üzerine 6-7 Ekim'de yaşanan vahşetin ardından sekteye uğrayan Çözüm Süreci'nin yeni bir aşamaya girdiği ve beklentilerin yükseltildiği bir dönemde PKK, Diyarbakır sokaklarına astırdığı afişlerle gençleri dağa çağırdı.

Tarafların samimiyetinin tartışıldığı ve İmralı görüşmelerinin yeniden başlayacağı bir dönemde PKK'nin afişlerle gençleri dağa davet etmesi, İmralı/Kandil ve HDP kanadının samimiyetini gözler önüne serdi.

Dağa yapılan çağrının ilk defa açıkça ve asılan ilanlarla yapılması farklı yorumları da beraberinde getirdi. Bu girişim bir taraftan PKK/HDP tarafının süreçteki samimiyetini sorgular hale getirirken, diğer taraftan da Kobani'de IŞİD'e karşı düşülen zor durum karşısında gençlerin artık dağa çıkmak istemediği şeklinde yorumlandı. Son zamanlarda Kobani'deki çatışmalarda ölen PKK'lilerin çoğunun hem henüz çocuk yaşta olması hem de son dönemlerde dağa çıkanlardan olması ve bu durumun PKK'ye katılımları azaltması bu yorumu destekliyor.

Afişli dağa çağrının PKK'den kaçanların grup grup gelerek Şırnak'ın Silopi ilçesinde teslim olduğu döneme denk gelmesi de ayrıca dikkat çekiyor. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *