image

Batmanlı mermerciler kışın ortasında buz gibi suyun içinde çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, işverenlerden mesai ve maaş durumlarının iyileştirilmesini istediler.

Mermercilik zor iş… Hele Batman’da daha da zor… Gap Mahallesinde mermerci dükkânında çalışan Cengiz Çetin, mesleklerinin çok ağır ama ücretlerinin az olduğunu söyledi. Çetin, “ Sabah saat beşte gelip akşam yediye kadar çalışıyoruz. Bazen dokuza kadar kaldığımız da oluyor. Yani mesaimiz yok. Mecburiyetten çalışıyoruz. Batman’da işsizlik var. Birçok insan benim gibi sigortasız ve az ücretle böyle ağır işlerde çalışıyor. Özellikle kış aylarında inşaatlarda perişan oluyoruz. Ellerimiz donuyor. Mermerler çok ağır. Ağır ve ıslak.” Dedi.

İŞVERENLER SESİMİZE KULAK VERMELİ

 

Çoğu sefer ağır ve ıslak mermerleri arabaya yükleyerek çevredeki ilçelere gittiklerini belirten Çetin, “ mesela Sason gibi bir yere mermer götürüyoruz. Gidip gelinceye kadar canımız çıkıyor. İşverenlerden isteğimiz insanca yaşayabilmemiz için emeğimizin karşılığını almak. Böyle ağır bir işe verilen ücret çok yetersiz. Batman’da işsiz gençlerin ve bizim gibi ağır işlerde çalışan insanların sesine kulak verilmeli. Mermercilik talep gören, kazancı iyi olan bir iş…  İşverenlere kazandırıyorsak bizi de düşünmeleri lazım.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *