image

Sağlık-Sen Batman Şubesi, çarşafa yapılan iğrenç saldırıyı kınayarak, kadına şiddeti kınama adına esasında kadına ( Müslüman kadına ) şiddetin ve tahkirin alasının yapıldığını belirtti.

PKK-HDP yanlısı grupların Kürdistan’da Müslüman halkın değerlerine, geleneklerine, Kürt kadınının örtüsüne yönelik iğrenç saldırılarına tepkiler giderek artıyor. İğrenç saldırılara bir tepki de SAĞLIK-SEN batman Şubesinden geldi. Bir basın açıklamasıyla tepkisini ortaya koyan Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, tamamen  dini vecibelerini yerine getirmek için çarşafı tesettür olarak giyinen kadınlarımızın, analarımızın, bacılarımızın, geri kafalı, aptal köleler olarak  lanse edilmesinin fiziksel şiddeti aratmayan psikolojik bir şiddet olduğunu ifade etti.

 

 ANALARIMIZ APTAL KÖLELER OLARAK LANSE EDİLMİŞTİR

Seven, “Bilindiği gibi 25 Kasım kadına şiddetin reddedildiği ve ülke genelinde buna yönelik etkinliklerin yapıldığı önemli ve hassas bir gündür. Öncelikle kadına yönelik her türlü şiddeti  kınıyor, toplumun  bireyleri,  anneleri, bacıları ve sosyal hayatta çalışma arkadaşlarımız olan kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu beyan ediyoruz. Ancak ve maalesef kadına yönelik şiddetin kınandığı böyle bir gün de bile, sözüm ona şiddeti kınarken esasında kadına ( Müslüman kadına ) şiddetin ve tahkirin alası yapılmıştır. Tamamen  dini vecibelerini yerine getirmek için çarşafı tesettür olarak giyinen kadınlarımız analarımız, bacılarımız, geri kafalı, aptal köleler olarak  lanse edilmiştir. Fiziksel şiddeti hiç te aratmayan bu tür psikolojik şiddet te asla kabul edilemez.” Dedi.

TESETTÜR ÖZGÜRLÜĞÜN ALAMETİDİR

Tesettürün özgürlüğün ve saygınlığın alameti iken Müslüman kadın için bir kölelik alameti gibi gösterilmesinin akıl almaz bir durum olduğunu belirten Seven, “İnsan Hakları açısından bakıldığında, tesettür’ün,  bireyin  temel haklarından biri olduğunda şüphe yoktur. Özellikle bölgemiz kadınlarının tercih ettiği bu tesettür kıyafeti  aynı zamanda kültürümüzün bir parçası haline gelmiş, dilemeyenin  giymediği, dileyenin de özgürce giyebileceği bir kıyafettir. Unutmayalım ki bizler kadınlarımıza ve kültürümüze saygı göstermezsek bir başkası bu saygıyı asla göstermeyecektir.” İfadelerini kullandı.   Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *