image

 Halkın değer ve inançlarına ters hiçbir kavramın anayasada yer almaması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu,“Her şeyden önce şu tespiti yapmakta fayda var. Laiklik ilkesinin anayasada yer alması ayrı, devletin laik olması ayrıdır. Sayın Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyledi. Bizim düşüncemize göre de laiklik kavramı yeni anayasada yer almamalıdır. Sadece anayasada değil hiçbir kanunda halkın değerlerine ters, inancına aykırı hiçbir hüküm bulunmamalıdır. Mademki meclis, milletin meclisidir; milletin kahir ekseriyeti Müslüman olduğuna göre milletin inancına ve değerlerine aykırı yasa yapma yetkisi de yoktur, olmamalıdır.” Dedi.

LAİKLİK DİNDARLARA KAN KUSTURDU

Türk Tipi Laiklik uygulamasına sert eleştirilerde bulunan Yapıcıoğlu bu ülkede uygulanan Laikliğin Bizantinizm olduğunu ifade ederek “Türk Tipi Laiklik uygulamaların belki de en kötüsüdür. Türkiye'de anayasaya girdiği 1937 yılından bu yana laiklik “Bizantinizm” olarak uygulanmış, devlet dine müdahale etmiştir. Dindar insanlara da kan kusturmuştur. 28 Şubat sürecinin uygulamaları hafızalardaki tazeliğini koruyor ve o uygulamaların mağdur ettiği bazı kesimlerin mağduriyetleri de devam ediyor. “ifadelerini kullandı

HÜKÜMET CESUR DEĞİL

İktidarın laikçi kesimin baskılarından dolayı ciddi adımlar atmaya çekindiğini ifade eden Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu “Türkiye gibi memleketlerde laiklik de değil belki “laikçilik” diyebileceğimiz uygulamalar ağır tahribatlara ve zulümlere yol açmıştır. 14 yıllık iktidarlarına rağmen, laikçi kesimlerin baskı ve tahakkümleri nedeniyle hükümet de anayasal bir değişikliğe cesaret edememektedir. Fakat halk artık bu baskının sona ermesini istiyor ve inşallah bir gün sona erecek. “ ifadelerini kullandı.

LAİKLİK MÜSLÜMANLARIN DİN HÜRRİYETİNİN TEMİNATI OLMAMIŞTIR

Beşeri ideolojilerin ömürlerinin ancak beşerin ömrü ile sınırlı olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu diğer dinlere din ve vicdan teminatı olsa da laikliğin İslam'ın teminatı olmadığını, insanlığın asıl teminatının İslam olduğunu ifade etti.

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *