image

 

Allah'ın insanları küfür ve delaletten kurtarmak için Hz. Muhammed'i gönderdiğini belirten Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Hz. Muhammed'in anlaşılması noktasında tertiplenen Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

Allah'ın, insanların hidayeti için Hz. Muhammed'i rehber ve önder olarak gönderdiğini belirten Kılıçarslan, “Allah resulü ve sahabelerin gayreti olmasaydı, belki bu gün bizler de başka batıl dinlere mensuptuk. Allah, bize rahmetiyle muamele ederek böyle bir peygamberi bize göndermiş ve sahabelerinin gayretleriyle, İslam için bu topraklarda döktükleri kanların bereketiyle, İslam nimetiyle şereflenmiş bulunmaktayız.  Allah'ın bu nimetine karşılık ne kadar tekbir, tahlil ve salavat getirsek toplanıp methiyeler dizsek azdır. Kutlu Doğum etkinlikleri toplumun O'nu yeniden tanıması, hatıra getirmesi, ilahi mesajını sahiplenmesi için güzel bir vesiledir. Bu programları sahiplenmeli, insanların katılımı için gayret göstermeliyiz.” dedi.

İslam dinin insanlık için en büyük nimet olduğunun altını çizen Kılıçarslan, bu dinin mualliminin Hz Muhammed olduğunu, Allah'ın O'na büyük değer verdiğini, insanların da bu değeri vermesi gerektiğini söyledi.

Hz. Muhammed'e değer vermenin, O'nun yüceltmenin en büyük adımının ise sünnetine, hayat felsefesine sarılmak olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, bunun da Allah'a karşı şükrü eda etmenin başka bir yolu olduğunu ifade etti.

Kılıçarslan, “Bizler de diyoruz ki; Ya Rabbi! Sana sonsuz hamdolsun ki, Sen bize İslam nimetini ve onun peygamberini nasip ettin. Bizleri bütün peygamberlerin efendisi olan Hz. Muhammed'e ümmet yaptın. Bunun için ne kadar hamd edersek azdır. Hz Muhammed bizim için en büyük örnektir. Allah Teâlâ Kur'an'da; ‘Allah ve melekleri resule salat ediyorlar, sizler de salat ve selam edin' diyor. O'nun adını dilimizden düşürmemeli, hatırımızda tutmalı ve yaptıklarını yapmalıyız.” diye konuştu. 

Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *