image

 

 

PEYGAMBER ÂŞIKLARI DİYARBAKIR YOLCUSU

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Batmanlı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine akın edecek. Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü Sözcülerinden Molla Beşir Şimşek tüm Batmanlıları etkinliğe çağırarak, “Bu pazar Batmanlı peygamber sevdalısı halkımızla Diyarbakır’dayız.” Dedi.

 Yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren Şimşek, “Bilindiği gibi peygamber sevdalılarına üye dernekler olarak her sene nisan ayında gerek ülkemizde gerekse de Avrupa’da peygamberimizin kutlu veladetini Müslüman kardeşlerimizle beraber kutluyoruz. Her yıl bir önceki yıla oranla halkımızın destek ve teveccühü bir kat daha artıyor. Bu sene de mevlit etkinliklerimiz bu güne kadar birçok il ilçe ve köylerde kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. Hamd olsun ki halkımızın teveccüh ve katılımı artarak devam ediyor. Bu da halkımızın dinine, peygamberine verdiği değerin bir göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

 İslam âlemindeki fitnelerden vahdet ve kardeşlikle kurtuluşa ulaşılacağı için etkinliklerinde bu temayı işlediklerini söyleyen Şimşek, “Özellikle gerek ülkemiz gerekse de tüm İslam coğrafyasında ortaya çıkan fitnelerin, kan ve gözyaşının ancak İslam kardeşliği ve peygamber efendimizin sevdası ile ortadan kalkabileceğine inandığımız için özellikle vahdet ve kardeşlik peygamberi temasını seçtik.” Dedi.

 BATMAN HALKINI DAVET EDİYORUZ

Diyarbakır ve Batman’da yüz binlerin katılımıyla her yıl yapılan kutlu doğum etkinliklerin bu yılda coşkulu geçeceğini belirten Şimşek, “ İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de özellikle Diyarbakır, Batman ve İstanbul gibi illerimizde yüz binlerin katılımı ile bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bu Pazar günü inşallah Diyarbakır Nevruz Parkı Mevlit Alanında yine yüz binlerin katılımı ile etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Her sene olduğu gibi bu sene de peygamber aşığı değerli Batman halkımızı da bu etkinliğe davet ediyoruz. Kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç tüm halkımızla bir kez daha peygamberimize biatimizi yenileyeceğiz inşallah.” İfadelerini kullandı.

 ARAÇ KALKIŞI GERÇEKLEŞECEK

 Şimşek, “Her sene olduğu gibi bu yıl da özel arabası olmayan vatandaşlarımız için Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin önünden araç kalkışı saat 10. 00’dan itibaren gerçekleşecek.” Dedi. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *