image

Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, bu yıl yağışların çiftçilerin yüzünü güldürecek miktarda olduğunu, bereketli bir yıl beklediklerini söyledi.

 

Bahar aylarıyla beraber gelen yağışlar çiftçileri memnun edecek nitelikte. Bu sene yağışlarda bir sıkıntılarının olmadığını belirten Doğan, “  Yağışlar hem ekim dönemi itibarıyla hem de ilkbaharda çok şükür iyi yağdı. Çiftçilerimizin bir sıkıntısı yok. Bundan dolayı iyi bir verim bekliyoruz.  Son anda eğer bir sıkıntı olmazsa güzel bir yıl bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERE UYARI

Çiftçilere tarım hastalıklarına yönelik önlem konusunda da uyarıda bulunan Doğan, “ Çiftçilerimiz hastalıklara karşı ürünlerini korumalı. Aynı zamanda süne gibi zararlılara karşı da önlem almalı. Sünelerin çoğaldığı alanlarda süne ilaçlaması da gerekmektedir.” Dedi.

DOLU FAZLA ZARAR VERMEYECEK

Önceki gün ilimizde yağan doluyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Doğan, “ Yağan doluyla ilgili zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda şu an kesin bir şey söyleyemem ama dolunun çiftçilerimize ciddi bir zarar vereceğini tahmin etmiyorum. Çünkü yağış bir defa ve kısa süreliydi. Dolunun ciddi bir zarar vermeyeceği beklentisi içindeyiz. Tespitlerimiz bu yönde.  Ayrıca şimdiye kadar bize herhangi bir şikâyet de gelmedi.” Dedi.

BU YIL DA TAHIL AĞIRLIKTA

Bölgedeki hava şartlarından ve arazilerin yapısından ötürü çiftçilerin daha çok tahıl ürünlerine ağırlık verdiğini söyleyen Doğan, “ Bu yıl da çiftçilerimiz buğday, mercimek ve mısır gibi ürünlere ağırlık verdi. Zaten buğday ekimi yapan yapmış. Bundan sonra da mısır, mercimek ve arpa ekiminin ağırlıkta olacağını söyleyebilirim.”ifadelerini kullandı.

OLAYLARI TASVİP ETMİYORUZ

Diğer tün alanlarda olduğu gibi çiftçilik alanında da olayların olumsuz etkisinin yaşandığını belirten Doğan, “ Olaylar ne yazık ki tarımı da olumsuz yönde etkiliyor. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi tarım alanında da olayların olumsuz etkisini görüyoruz. Olayları tasvip etmiyoruz. Bu her iki taraf için de geçerli. Esnaf zor durumda olunca haliyle çiftçi de oluyor. Bu olayların durması lazım… Bize zarar veriyor.” Açıklamasında bulundu. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *