image

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sason’a bağlı Derince köyünde halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kaxkik) Köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Şenol Aksoy’un sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hafız Fatih Uzun Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerifin ve ardından  Rehber İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilmesiyle devam etti.

Programda Köy-Der Başkanı Murat Güneş bir konuşma yaptı. Güneş, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalısı olmak için herkesin Peygamber Efendimizi iyi tanıması ve hayatını öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Peygamber (sav) denilince insanın aklına sadece büyük bir zat gelmemesi gerektiğini belirten Güneş, “Bir çoğumuz çocuklarımıza Muhammed ismini veriyoruz. Bazen çocuklarımıza Peygamberin ve anne-babasının adını öğretiyoruz.  Ancak sadece onun ismini ezberlemek ve anne babasının ismini ezberlemekle yetinilmemelidir. Eğer biz çocuklarımıza gerçek bir miras ve kurtuluş sebebi bırakmak istiyorsak Peygamberin davasını anlatmalıyız. Peygamberin mücadelesini ezberletmeliyiz. Çocuklarımıza onun gibi yaşamayı ve amel etmeyi öğrenmeliyiz.” dedi.

Programın sonunda Şenol Aksoy tarafından okunan şiir ve Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı.

İlahilerin ardından Sason Rahmet Pınarı Derneği tarafından Derince İlkokulunda düzenlenen şiir, hadis yarışmasında  dereceye giren öğrencilere, Sason Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Fikret Avcı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerin verilmesinin ardından Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Gürceğiz’in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. 

DERİNCELİLER DUYGULARINI PAYLAŞTI

Bu yıl ilk defa köylerinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Siraceddin Karabulut, “Derince köyünde öğretmenlik yapıyorum. Bu sene Peygamber Sevdalıları ilk kez burada bir Kutlu Doğum etkinliği yapılıyor. Köylüler olarak biz çok memnunuz. İnşallah devamını dileriz.” dedi.

Köy sakinlerinden Nureddin Kandemir, ise şunları kaydetti: “Peygamber Sevdalıları buraya gelmekle gerçekten bizi sevindirdiler. İçimizde böyle bir etkinliği görüp dinleyemeyen böyle bir güzellikte bulunamayan insanlarımız da var. Her yıl  Kutlu Doğum etkinliğinin olmasını Peygamber Sevdalıları yetkililerinden rica ediyorum.”

Derince de yapılan Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun kaldıklarını dile getiren Haşim Çetinkaya da, “Köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği yapıldığı için Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum. Platform yetkililerinden Sason’un diğer köylerinde de bu tür etkinlikleri yapmasını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğine yakın bir köyden geldiğini söyleyen Ergin Çelik ise, “Köylerde Kutlu Doğum programı olduğunu duyduk ve etkinliğe geldik buraya. Peygamber Sevdalılarından, yalnız bununla yetinmeyip bizim köyde de Kutlu Doğum yapmasını istiyoruz. Çok güzel geçti, çok duygulandık. Allah-u Teâlâ onlardan razı olsun inşallah. Bütün köylerde yapılmasını istiyoruz. İnşallah bir dahaki seneye bizim köye de gelirler.”  diye konuştu.

Duygularını aktaran H. Makbule Çelik de şunları söyledi: “Bu gün Hz. Muhammed'in (sav) mevlidi oldu. Bu köyde millet toplandı ve güzel bir etkinlik yapıldı. Allah Müslümanların hayrını kabul etsin ve Allah bizleri Hz. Muhammed’in hatırına versin. Onun hatırı için Allah bizleri yarattı. Dünya kan gülüne dönmüş durumda Allah Hz. Muhammed'in hatırı için bizleri bu durumdan kurtarsın. Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sizin davanızı kıyamete kadar devam ettirsin.”

 

Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını paylaşarak, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel geçtiğini ve bu vesileyle Peygamber Efendimizi tanıdıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *