image

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu  tarafından düzenlenen  ‘Risale-i Nur'u Anlamak’ konulu konferans düzenlendi.  Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ve Eğitimci Emin Sütçü’nün konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa HÜDA PAR İl Teşkilatı yetkilileri, Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Dursun, kanaat önderleri ile STK temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İdeal Gençlik Topluluğu üyesi Cafer Akdaş, amaçlarının okuyan, sorgulayan, irdeleyen, tarihinden dersler çıkarabilen, istikbale kararlı ve planlı bir şekilde yürüyen, ahlaklı, topluma faydalı, erdemli bireylerin yetişmesinde katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından   bir konuşma yapan Eğitimci Emin Sütçü, “Üstad Risale-i Nur’da ‘sözler güzeldir fakat benim değillerdir’ der. Üstad bunu söyleyerek Risale-i Nur’un bir ilham-ı ilahi olduğuna vurgu yapar. Bu eserin İlham-ı ilahi olması bize şunu gösterir; Cenab-ı Hakk’ın şu ahir zaman dediğimiz, evliyaların bile şerrinden Allah’a sığındığı felaket asrının sıkıntılarına, sorunlarına cevap, melhem olacak bir hediye-i rahmanidir ve Kur’an’ın şu zamana, asra bakan mucizesidir. Kur’an ve Risale-i Nur arasında öğretmen ve öğrenci ilişkisi vardır. Kur’an mektebinden dersini almış olan Risale-i Nur, bu yönüyle Kur’an’ın bazı güzelliklerinden tabiri caizse kendine de pay almıştır. Risale-i Nur, asla okuyana bıkkınlık vermez, vermemiştir. Risale-i Nur, zaman geçtikçe gençleşen, daha iyi anlaşılan bir eserdir.” diye konuştu.

Medresetüzzehra Risale-i Nur’un Kendisidir

 

Program, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hayatını konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Ardından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hayatından kesitler aktardı. Yaman, konuşmasına şunlara yer verdi.  “Bediüzzaman’ın hayatını okuduğunuz zaman inanın onun hayatında, Kur’an-ı Kerim’de hangi Peygamber zikredilmişse onların hayatından bir kesit vardır. O yüzden onun hayatı bir yerde Kur’an-ı Kerim’in bir tefsiri gibidir... Medresetüzzehra projesi hayata geçseydi sadece Van, Bitlis değil, Ortadoğu kurtulacaktı. Eğer Medresetüzzehra başarılabilseydi Üstad’ın bahsettiği cehalet, zaruret ve ihtilaf diye bahsettiği o üç düşman mağlup olacaktı. Neyle mağlup olacaktı, işte Üstad’ın o yine üç düşmana karşı silah olarak söylediği marifetle, sanatla ve ittifakla mağlup olacaktı. Medresetüzzehra şu anda Risale-i Nur’un ta kendisidir. Yeter ki biz o medrese de okuyalım. Risale-i Nur medresesini mutlaka okuyun.” diye tavsiyelerde bulundu. (Şevki Aslan)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *