image

 

Yükseköğretim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürlüğü KYK’lı gençler için organize ettiği üç ayların başlangıcı efendimiz (s.a.v) in dünyaya ya teşrifi olan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında panel düzenledi.

Davetlilere gülsuyu, karanfil, Kuranı Kerim ve peygamber efendimizin hayatını Kürtçe konu alan kitap hediye edildi. “Yağmur Akşamları” adlı panel'e Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman İl Milli Eğittim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kültür Turizm İl Müdürü M. İhsan Aslanlı, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program saat 20.00’da, Hıfzullah Kavak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Panelde Pr. Dr. Nurullah GENÇ birlik ve kardeşliğe vurgu yaptığı söyleyişinde şu ifadeleri kullandı: "Efendimiz buyururlar ki "ameller niyetlere göredir." Niyet iyi olursa akıbet iyi olur...  Hicret sonrası peygamber efendimiz ashabına kardeş ol dediklerinde onlar ikişer ikişer kardeş olduklarında yalnız kalan Selman'ı neden yalnız bıraktınız? diye sordu. Onlar o acemdir dediklerinde, peygamber efendimiz Selman minni,  Selman minni (Selman bendendir, Selman bendendir) demişti. Bu ifadeyi yüreklerimizde hissetmezsek kardeşliğimizi sağlayamayız, anlayamayız.)

Pr. Dr. Nurullah GENÇ'in söyleyişi Aykut KUŞKAYA ve saz ekibinin konseri ile devam etti. Haftanın anlam ve önemini arz eden sohbetlerle devam etti. Yaklaşık iki saat süren kutlu doğum program yoğun ilgi gördü.Seslendirilen şiir ve ilahilerin ardından Nurullah Genç ve Aykut KUŞKAYA’ya plaket verildi. (İlhan Yıldız)




 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *