image

Batman’da yaşayan 79 yaşındaki Suriyeli yaşlı bir kadının karnından 12 kilo ağrılığında kitle çıkarıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesine karın ağrısı şikâyetiyle başvuran 79 yaşındaki Suriyeli yaşlı bir kadının karnından çıkarılan 12 kilo ağrılığındaki kitle görenleri hayrete düşürdü.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak yaklaşık 3 yıldır Batman’da ikamet eden Halep doğumlu 8 çocuk sahibi 79 yaşındaki Fedva Bestani, yoğun karın ağrısı ve nefes darlığı şikâyetiyle Batman Bölge Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Suriyeli yaşlı kadının karnında büyük bir kitle saptandı. Burada Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Süleyman Öden ve Op. Dr. Güneş Tekten tarafından yapılan bir buçuk saatlik başarılı bir ameliyat sonucunda Fedva ninenin karnındaki 12 kilo ağrılığında, yaklaşık 35 santim uzunluğundaki kitle çıkarıldı. Kitlenin çıkarılmasının ardından rahatlayan yaşlı kadın, tekrar sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Hasta ile ilgili açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Öden, ilk defa böylesi büyüklükte bir kitleye rastladıklarını belirterek, “Hastamız karın ve nefes darlığı şikâyetiyle acil servisine başvurdu. Bizler yaptığımız tahlil sonrası hastanın tüm karnını kaplayan bir kitleye rastladık. Yaptığımız başarılı operasyon sonucunda hastamızın karnından 12 kilo ağırlığında bir kitle çıkardık. Hastamız bir gün yoğun bakımda kaldı, sabah saatlerinde de normal odaya aldık. Hastamız yemek yemeğe başladı. 2-3 gün daha hastamızı takip edeceğiz. Takipte de bir problem çıkmazsa hastayı taburcu edeceğiz.” diye konuştu.

Şu ana kadar tespit edilen en büyük kitlenin 6 buçuk kilo civarında olduğunu vurgulayan Öden, daha önce 23 santim uzunluğunda, 12 kilo ağırlığında böylesi bir kitleye rastlamadığını ifade etti. 

 İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *