image

 İçlerinde Batman Belediyesinin de bulunduğu HDP’li belediyelerin PKK’ye hizmet ettiği, bu yüzden HDP’li belediyelere kayyum atanması gerektiği tartışması gündemde. HÜDA PAR yaptığı açıklamayla buna karşı çıktı.

 

BAZI HDP’Lİ BELEDİYELER PKK’YE HİZMET EDİYOR

HDP’li kimi belediye yöneticilerinin görevlerini suiistimal ettiklerine, halkın maslahatından ziyade PKK’nin amaçlarına hizmet ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:“PKK’nin çatışmaları şehir merkezlerine taşıması sonucu halkın can ve mal emniyeti ortadan kalkmış ve başta Cizre Sur ve Nusaybin olmak üzere pek çok ilçe merkezi harabeye dönmüştür. Halkın oylarıyla işbaşına gelen HDP’li belediye başkanları ve belediye meclisi üyelerinin en temel belediyecilik hizmetlerini dahi yerine getirmekte yetersiz ve aciz kaldıkları bir gerçektir.Halkın malını, halkın menfaat ve hizmeti yerine, anlamsız ve gereksiz faaliyetlere harcadıkları, pek çoğunun yolsuzluk, rüşvet ve suiistimal iddiasına bulaştıkları herkesçe bilinmektedir. Büyük bir desteğe ve maddi imkâna rağmen belediyecilik hizmetinde Anadolu’nun sıradan bir ilçesinin bile gerisinde olan HDP/DBP’li bazı belediye yöneticilerinin elde etikleri makamları, PKK’nin örgütsel amaçlarına alet ettiklerine kuşku yoktur.”

AK PARTİNİN KAYYUM GİRİŞİMİ MAKUL DEĞİL

Hükümetin bugüne kadar yapılan usulsüzlüklere müdahale etmemesinin ve şimdilerdeki kayyım atama girişiminin eleştirildiği açıklamada, “AK Parti Hükümetinin PKK’nin dayattığı çatışmaların oluşturduğu psikolojik ortam sebebiyle, bugüne kadar yolsuzluk ve usulsüzlüklerine ciddi manada ses çıkarmadığı belediye başkanları yerine kayyım atama yönündeki girişimi makul, isabetli ve hukuki değildir. Suça bulaşmış, halka hizmet yerine partisine ve örgütüne kaynak aktarmakla meşgul yöneticilerin nasıl yargılanacağı, hangi usulle haklarında ne tür idari işlem ve tedbir uygulanacağı, görevden alınan belediye başkanı veya yöneticilerin yerine kimlerin hangi usulle getirileceği bellidir.” denildi.

SEÇİMLE GELMİŞ İNSANLAR HUKUKİ GASPLA GÖREVDEN ALINMAMALI

Yapılacak kayyım atamasının mağduriyet istismarına yol açacağına, adaleti tesis etmek için isegörevini suiistimal eden belediye yöneticilerinin yargılanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada,“Hükümet tarafından belediyelere kayyım atama şeklinde atılacak bir adımın, adaleti sağlamak yerine, mağduriyet istismarını kamçılamaktan başka bir sonucu olmayacaktır. Bu sebeple, mevcut hukuki zeminde, hizmetin gereğini yerine getirmeyip ihmal eden, suça bulaşan, halkın malını yandaşına veya örgütüne peşkeş çeken, rüşvet ve yolsuzluğa bulaşan belediye başkan veya yöneticilerinin tespit edilip yargı önüne çıkarılması yeterlidir. Doğru veya yanlış, bir biçimde halkın oyu ile işbaşına gelen seçilmiş idarecilerin hukuki gasp niteliğindeki bir yolla görevden el çektirilmesine tevessül ve tenezzül edilmemelidir.” ifadeleri kullanıldı. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *