image

Çatışmalardan önce Batman’a yatırım yapmak isteyen 170 civarında iş adamının Organize Sanayi Bölgesinde arsa beklediğini söyleyen ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, gelinen noktada yatırımların tamamen durduğunu söyledi.

 

OSB’de bulunan fabrikaların çoğunun ya üretimlerini tamamen durdurduğunu ya da ciddi anlamda azalttığını belirten Nasıroğlu, “ Olaylardan önce Batman ticari anlamda gözde bir kentti. Hızla gelişip büyüyordu. Şimdiyse yerli yatırımcı fabrikasında işleyecek hammadde bulamıyor. Daha önce 5 aylık, 6 aylık çeklerle alınan hammaddeyi bugün peşin parayla bile bulamıyor iş adamı. Batı’daki adam oradan buraya ürün göndermekten çekiniyor. Yol güvenliği olmadığı için.” Dedi.

KAMYONCULAR 3000 DOLARA BİLE IRAK’A GİTMİYOR

Batman’daki üreticinin daha çok bölgeye ve Kuzey Irak’a ürün verdiğini söyleyen Nasıroğlu “ Batman’daki yatırımcılar ihracatlarının yüzde seksenini Irak Kürdistan’ına yapıyor. Bölgedeki illere de ürün gönderiliyor. Olaylardan sonra ihracat durdu. Niye? Nakliye sorunu olduğu için. Yollar güvenli değil. Nakliyeci korkuyor. Ürününüzü Irak Kürdistan’ına ve çatışmalı bölge illerine götürmek istemiyor. Daha önce 700 dolara Kuzey Irak’a nakliye götüren kamyoncular bugün 3000 dolara bile gitmiyor. Bu da bölge için ciddi bir sorundur.” İfadelerini kullandı.

ÇATIŞMALARDAN ÖNCE 2000 GENCİMİZ OSB’DE ÇALIŞIYORDU

Bütün bu sıkıntıların ciddi bir işsizliği beraberinde getirdiğini söyleyen Nasıroğlu, “ Genç nüfusu yoğun olan ilimiz zaten işsizlikte ilk beşin içindeydi. Olaylardan önce OSB’de 2 binden fazla kardeşimiz çalışıyordu. Bunların onlarcası işsiz kaldı. Çünkü bazı fabrikalar kapılarına kilit vurdu. Gerçi İŞKUR bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. Biz ASKON olarak “Haydi Gençler İş Başına” projesinde İŞKUR’la beraber katkıda bulunduk. Beraber sponsorluk yaptık. İnşallah iyi olur. Önümüzdeki aylarda 2 bin gencimiz bir yıl boyunca iş sahibi olacak. Ama dediğim gibi bölge sıkıntılı. Olaylar bitmeden sıkıntıların biteceğini sanmıyorum.” Açıklamasında bulundu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *