image

Gazetemiz yazarlarından M.Şerif Durmaz’ın sunduğu programda konuşan Cens, “Mevcut Anayasa'da hâkim olan iki unsurun (Laiklik ve Türklük) dışarıda kaldığı bir Anayasa istiyoruz.” Dedi. 

 

Her hafta Pazar akşamları, gazetemiz yazarlarından M.Şerif Durmaz moderatörlüğünde Rehber TV'de ekranlara gelen 7.GÜN programına bu hafta HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens konuk oldu. İç ve dış gündemin konuşulduğu programda Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cens, Anayasanın kutsal bir metin olmadığını, toplumları bir arada tutan 'toplumsal bir sözleşme' olduğunun altını çizdi.Yapılacak yeni Anayasa'nın nasıl olması gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cens, yeni Anayasa'nın askeri vesayetten ve Kemalizm ideolojisinden arındırılmış olması gerektiğini kaydetti.

LAİKLİK VE TÜRKLÜK'ÜN DIŞARIDA KALDIĞI BİR ANAYASA İSTİYORUZ

Cens, konuşmasının devamında, "Biz yeni ve yerli bir Anayasa istiyoruz. 82 Anayasa'sı benzeri, silah zoruyla millete giydirilmiş deli gömleği gibi bir Anayasa istemiyoruz. İslam ile barışan, beraber yaşanılan halkları kabul eden, tanıyan, haklarını veren ve şuan ki mevcut Anayasa'da hâkim olan iki unsurun (Laiklik ve Türklük) dışarıda kaldığı bir Anayasa istiyoruz. Biz, askerî bir vesayetten ve Kemalizm ideolojisinden arındırılmış yeni ve yerli bir Anayasa istiyoruz." değerlendirmelerinde bulundu. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *