image

Batman Müftüsü Turgut Erhan,  Batman ve bölgenin diğer illerindeki medreselerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

Kadim medeniyetimizin en önemli unsurlarından bir tanesinin medreseler olduğunu belirten Erhan, gazetemiz vesilesiyle medreselerin desteklenmesi çağrısında bulundu. Erhan, “ Medreseler ilmin, irfanın, medeniyetin en önemli göstergeleridir. Bu güzel geleneği, medreseler geleneğini sürdüren illerin başında da Batman geliyor, kendi ilimiz geliyor. Hiç kuşkusun halk tarafından medreselere verilen değer sevindirici boyutta. Özellikle gençlerimizin, genç neslin manevi duygularla haşir neşir olabilmesi, dini ve dünyevi anlamda bir doyuma ulaştırılabilmesi ancak manevi eğitimin bu insanlara verilmesiyle mümkün… Maddi anlamda okullarımız çok. Tabi daha da çoğalmasını isteriz. Bu okullarımız gereken düzeyde, böyle olması da lazım. Tabi bunun dışında manevi yönü güçlendirecek bir kültürün gelişmesi gerekiyor. Bu da medreseler yoluyla olur ancak.” Dedi.

MEDRESELERDE TOPLUMUNU SEVEN BİR NESİL YETİŞİYOR

 Medreselere her türlü yardımın yapılması gerektiğini söyleyen Erhan“Medreselerin artması, medreselere ilginin artması bizim için, toplumumuz için, bölgemiz için sevindirici bir gelişme. Bunun için buralara, medreselere her türlü yardımın yapılması gerekiyor. Çünkü medreselerde yetişen nesil Allah korkusu, Allah ve peygamber sevgisi çerçevesinde yetişen, kendisiyle ve toplumla barışık, sevgi dilini konuşan bir nesil oluyor. Dolayısıyla böyle bir neslin yetişmesinden gerek toplum, gerek aile ve çevre sadece sevinç duyar.” İfadelerini kullandı.

 

MEDRESE GENÇLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Bölgemizin ve toplumumuzun böyle bir gençliğe ihtiyacı olduğunu belirten Erhan, “ Ailesine, çevresine, toplumuna sevgi diliyle, muhabbetle yaklaşan, onları kucaklayan, kardeşliği kendisine düstur edinmiş, Allah korkusuna sahip bir gençliğe ihtiyacımız var. Yakıp yıkan değil, inşa eden bir gençliğe… Böyle bir gençliğin yetişmesine en büyük katkıyı kuşkusuz medreseler yapar. O yüzden başta devlet ve hükümet olmak üzere herkesin medreselere destek olması, medreselerin güçlenmesine yardımcı olması gerekir.”dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *