image

 

 

5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Batman Barosu bölgede yaşanan hak ihlalleri nedeni ile bu yıl avukatlar gününü kutlamayacaklarını söyledi.

 

Yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya gelen Batman Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim bu yıl Avukatlar Gününü kutlamayacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Sevim; "Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesi konusunda büyük bir toplumsal mutabakat ve destekle yürüyen çabaların akamete uğrayarak çatışmalı ortama dönülmesi, başta yaşam hakkına dönük ve hayatın tüm alanlarını olumsuz etkileyen ağır hak ihlallerinin yaşandığı, Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin görevi başında hak arayışında iken katledilmesi ve birçok meslektaşımızın mesleki faaliyetleri nedeniyle saldırıya uğraması, gözaltına alınması ve tutuklanması nedeniyle bu yıl kutlama yapmayacağız." dedi.

 

 "Ancak bu günü vesile kılarak, toplumsal meseleler ve bireyin hukukunu ilgilendirdiği için mesleki sorunlarımıza ilişkin değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşmayı görev addediyoruz." diyen Sevim açıklamasını şöyle sürdürdü;

 

"Bizler avukat olmanın yanı sıra aynı zamanda insan hakları savunucularıyız. Bu nedenle toplumsal meselelerin şiddet dışı yöntemlerle ve barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ilkesel olarak savunuruz. Kürt meselesi bağlamında temel hak ve hürriyetlerin savunusu da, bu haklara yaklaşım da şiddet ve güç gösterisi sarmalına hapsolmuştur. Topluma rağmen gelinen bu noktada, hendek ve barikatlarla çatışmanın sivil alanlara çekilmesini, kitlesel cezalandırma sonucu doğuran sokağa çıkma yasakları ile iç göçleri, yaşam hakkı ihlallerini, toplumu psikolojik harbin nesnesi haline getiren uygulamaları, cenazelere yapılan insanlık dışı muameleleri, kötü muamele ve işkencenin tekrar hortladığı ve yargısal hiçbir denetim mekanizmasının olmadığı bu hali kabul edilemez bulduğumuzu belirtmek istiyoruz." dedi. (İlhan Yıldız)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *