image

 

GÜNDÜZ YAŞADIKLARIMI GECE YAZIYA DÖKÜYORUM

İş hayatında başarılı olmak üzerine iki kitabı bulunan, bu konuda çeşitli makaleler yazan Eviz, gündüz yaşadıklarını gece yazıya döktüğünü söyledi. Yazılan şeylerin kalıcı olduğunu, bundan ötürü gençlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanması için yazdığını belirten Eviz, “ Gündüz yaşayan, gece yazan adamım. Gündüz yaşadıklarımı gece yazıyorum. Bu makamlarda geçiciyiz. Yarın emekli olacağız, her ölümlü gibi bu dünyadan göçüp gideceğiz. Bu yaşadıklarımızı yazıya aktarıp, kimini kitaba, kimini makaleye dönüştürüp gençlerimizin yararına sunuyoruz. “dedi.

 ÜÇÜNCÜ KİTABIMI YAZIYORUM

Gençlerin çalışma hayatlarında yaralanmaları için “İş Dünyasında Aranan Eleman Kim” ve “ İş Koçu” isminde iki kitap yazdığını söyleyen Eviz, “ Üçüncü kitabım da yolda. Tabi bu arada iş dünyasıyla ilgili makaleler, konferans ve seminerler de yaptığımız etkinlikler arasında. Özellikle girişimci gençlere, iş hayatında başarılı olmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulunuyorum bu çalışmalarımda.  Kitaplarımın özünde de hep bu vardır.” İfadelerini kullandı.

İNSANA SADECE EMEĞİNİN KARŞILIĞI VARDIR

İş hayatına atılacak her gencin uyması gerektiği ilahi, evrensel ilkelerin olduğunu belirten Eviz, “ Kur’an’ı Kerim’de, Necm süresinde de geçtiği gibi insana ancak emeğinin karşılığı vardır. Emek olmadan ne kariyer olur ne ücret olur ne helal bir rızık olur, yani hiçbir şey olmaz.  Dolayısıyla onurlu, helal bir rızık, helal bir mücadele, helal bir üretim, helal bir kalkınma düşünüyor isek bu ilahi ve evrensel ilkeyi rehber edinmeliyiz.  Emek dediğimiz şey çalışmaktır.” Dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYEN ÇOK AMA…

Ülkemizde çalışmak isteyenin çok olduğunu ama çalışkan olmak isteyenin az olduğunu dile getiren Eviz, “ Hâlbuki emek dediğimiz şey çalışkan olarak çalışmaktır.  Bizim gençlerimiz genelde bir kamu kurumunda oturayım da masa başında iş yapayım veya kısmen günde birkaç saat çalışayım, geri kalan vakitlerde keyfime bakayım hayaliyle meşguller. Yok, öyle bir kariyer…  Yok, öyle bir çalışma hayatı. Çalışma hayatı emek ister, emekle beraber dürüstlük ister, güven ister. Çalışma hayatının en büyük sermayesi itibardır. Hem çalışan hem de işveren için geçerlidir bu. Kısacası inanacağız, emek vereceğiz ve dürüst olacağız.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *