image

Turgut Özal Bulvarında (Diyarbakır Caddesi) yoğunlaşan trafikte karşıdan karşıya geçmenin plansız olduğunu belirten vatandaşlar yaya üst geçidinin yapılmasını istedi.

 

Kent trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden olan Batmanpark/Üniversite ve Soraçan arasındaki karşılıklı geçişlerde sorun yaşandığını belirten vatandaşlar bu sorunu çözmek için diğer üst geçitlere benzemeyen bir üst geçit yapılmasını hatta yapılacak olan üst geçidin de insanların geçmesini teşvik edecek türden olan yürüyen merdivenli, elektrikli ve engelliler için asansörlü olmasını istediler.

Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Buraya kesinlikle üst geçit yapılmalıdır. Hem yoğun bir araç trafiği bulunması hem de insan trafiğinin en yoğun olduğu bir bölge konumunda olması sebebiyle kazalara meydan vermeden bir an önce üst geçit yapılmalıdır. Yapılacak olan üst geçidin ise şehrin ilk giriş mevkiinde olması sebebiyle güzel bir görüntü ve estetik sağlamalıdır. Mesela İzmit örneğinde olduğu gibi estetik ve yürüyen merdivenli olması şart.” İfadelerini kullandılar. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *