image

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda yapılan Kütüphane haftasının açılış programı halkın büyük ilgisini gördü


Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki İl Halk Kütüphanesi, 52. Kütüphane haftasını İl yöneticileri ve halkla birlikte kutluyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki 52. Kütüphane haftasının açılış programına Vali Azmi Çelik,  Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve halk yoğun ilgi gösterdi.

EVE TESLİM KİTAP PROJESİ
Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar; “Eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kitaplardan evlerinde yararlanmaları amacıyla, ‘Halk Kütüphanelerinden eve teslim kitap’ projesi adıyla, aralarında ilimizin de bulunduğu 20 kütüphanede, PTT aracılığı ilke evlere ödünç kitap götürülmesidir. Kütüphaneye gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve tüm engelli vatandaşlarımızın bu hizmetlerimizden yararlanmak için kütüphanemize başvurmalarını istiyoruz. Ülkemizde az sayıdaki kütüphanede bulunan, görme engelliler için konuşan kitaplık hizmeti kütüphanemizde de verilmektedir. Görme Engelli kullanıcılarımız için, Braille alfabesi ile basılmış kitap ve dergiler ile ses kasetleri, CD’ler, CD çalarlar, internet bağlantılı konuşan bilgisayar, kitap okuma makinası ve az görenler için de büyüteç sistemimiz mevcuttur. Talep edilmesi halinde CD’ler, CD çalar ile birlikte görme engelli kullanıcılarımıza ödünç vermektedir” dedi. 

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, sözlerini şöyle sürdürdü; “İki kütüphanemizin yanı sıra halkımızın kitaba ve kütüphaneye  olan ihtiyacını karşılamak amacıyla, şehrimizin nüfus yoğunluğu olan diğer yerlerinde müstakil bir çocuk kütüphanesi ile Şube kütüphaneleri açılması konusunda çalışmalarımız başlatılmıştır. Beşiri, Gercüş, Hasankeyf’in yanı sıra Kozluk ve Sason’da kütüphane hafta içinde resmi açılışı yapılacaktır. Halkımızı sunduğumuz kütüphane hizmetlerinden yararlanmak için kütüphanelerimize bekliyoruz.  Geçen yıl 38. 750 okuru ağırladık.  600’e yakın yeni kitabı stantlara taşıdık. En çok okuyan 9 okuru ödüllendirmeyi de bir görev bildik.”
VALİ ÇELİK’DEN EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL
Vali Azmi Çelik, İl Halk Kütüphaneleri bünyesindeki kütüphanelerde en çok kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan toplam 9 öğrenciye tablet, kitap başta olmak üzere hediye verildi.
SERGİ SALONUNU ÖĞRENCİLERLE AÇTI
Vali Çelik, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ikinci katındaki Kütüphane şubesinde kitap sergisinin açılışını bazı öğrenciler ile beraberindeki heyetle yaptı. Sergi salonunu gezen Vali Çelik,  öğrencilerin kitaplara ilgi göstermesinden dolayı memnun oldu.  Vali Çelik, Batman’ın okumadaki artışından dolayı memnun olduğunu belirterek; “Batman okuyor. Gençlerimiz kütüphaneleri dolduruyor. Gençlerimizin kitap okumadaki artışı bizleri de sevindiriyor” dedi.  
İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *