image

Gültepe Mahallesinde bulunan Gültepe Anadolu Lisesi için yapılan kanalizasyon alt yapısı, daha sonra yapılan 4 okul ve 2 yurt nedeniyle yetersiz kaldı. Yetersiz kalan kanalizasyon alt yapısı binlerce öğrenciyi mağdur ederken Batman Belediyesi kirli atık sularını okul önlerindeki boş arazilere boşaltarak binlerce öğrencinin sağlığını tehdit ediyor

 

Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Gültepe Mahallesinde altyapının durumu içler acısı.    Gültepe Anadolu Lisesi için yapılan kanalizasyon alt yapısı daha sonra  aynı bölgede 4 okul ile 2 yurt yapılınca yetersiz kaldı. Öğrencilere yetersiz kalan kanalizasyon alt yapısı binlerce öğrenciyi mağdur ediyor. Okul Aile Birlikleri Başkanları bölgedeki sorunları çözmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar ancak yetersiz kaldığından ilgili kurumların duruma el atmasını istiyorlar.

Okul Aile Birlikleri Başkanlarından aldığımız bilgilere göre Gültepe Anadolu Lisesine göre yapılan kanalizasyon altyapısı bir tek liseye göre tasarlanmış. Ancak 5 lise ile 2 yurt bulunan bölgede yaklaşık 5 bin civarında öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

İl Özel İdaresinin yapması gereken kanalizasyon altyapı genişletme çalışması bugüne kadar başlatılmamış ve çevrede bulunan okul ve yurtlarda sürekli alt yapı sorunu yaşanmaktadır. İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mühendislerinin bu konudan haberdar olduklarını dile getiren Okul Aile Birlikleri Başkanları şuana kadar hiçbir tedbirin alınmadığını, liseler faaliyete girdiğinden beri bu sıkıntıların devam ettiğini söylediler.

BASKİ KİRLİ SUYU OKUL ÖNLERİNE BOŞALTIYOR

Kanalizasyon altyapı sorunu yaşanan Gültepe Anadolu Lisesinin yetersiz kalarak tıkanan kanalizasyonunu temizleme çalışmaları sırasında Batman Belediye Su Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) 'nin kirli atık sularını okul önlerindeki boş arazilere boşaltmaları tepkilere neden oldu. Kirli atık sularının yaklaşık 5 bin öğrencinin sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Okul Aile Birlikleri Başkanları, kirli atık sularının çevrede kötü bir koku yaydığını ve çevre kirliliğine de sebep olduğunu söyleyip yetkililerin bu sorunu en kısa sürede çözmelerini istediler.  

Öte yandan güvenlik sorunu yaşandığını ifade eden Okul Aile Birlikleri Başkanları "5 okulun bulunduğu bölgede güvenlik noktasının olması öğrencilerin güvenliği acısından önem arz ediyor. Ara ara yaşanan olaylarda erken müdahale imkânı olabilir. En önemlisi uyuşturucu tacirlerine geçit vermeme adına güvenlik noktasının oluşturulması önemlidir." İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *