image

Kozluk'un Samanyolu köyünde 07.06.2024 Cuma günü saat 20:00 sularında sulama kanalına girip boğulan çobanın cesedine sekiz gün sonra ulaşılabilindi.


Kozluk ilçesi Samanyolu köyü civarında Suriye uyruklu M.H’in sulama kanalına düştüğü bildirilmesi üzerine, AFAD, Jandarma, İtfaiye ve Sağlık ekipleri ile diğer arama kurtarma ekipleri olay mahalline yönlendirilmişti.


AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda 15.06.2024 Cumartesi günü 12:30 sularında, olay yerinden 10 km uzaklıktaki Şerbetli köyü 17.sifonunda çobanın cansız bedenine ulaşıldı.

Çobanın naaşı otopsi yapılmak üzere Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki edildi


Batman Valiliği ve DSİ yetkilileri, tüm uyarılara rağmen boğulma vakaları gerçekleştiğini belirterek Baraj, gölet ve sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu tekrar hatırlattılar. 

Yetkililer "Halkımızdan ricamız; suya girmenin TEHLİKELİ VE YASAK olduğu ve baraj, gölet ile sulama kanallarına girmemeleri ayrıca bu alanlarda yakın mesafede bulunmamaları konusunda çok dikkat etmeleri gerekmektedir." dedi.

Tekrar tekrar bilinmelidir ki “SUYA GİRMEK TEHLİKELİ VE YASAKTIR, SU HAYATTIR, CAN ALMASIN” denilerek uyarı tekrarlandı. 
HABER MERKEZİ 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *