image

Batman'da hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kavurucu sıcakların başladığı kentte, bugün sıcaklık gölgede 43 dereceyi buldu.

Güneşin etkisiyle sıcaktan bunalan Batmanlılar, ağaç gölgelerinde oturup, serinlemeye çalıştı. Kentin en yoğun yerleri ve işlek caddeleri güneşin yoğun hissedildiği zamanlarda boş kaldı.

Parklarda ağaç gölgesinde serinlemek için oturan vatandaşlar İLKHA mikrofonuna konuştu. Kimi vatandaşlar gölgelik alanlarda oturup dinlenmeyi tercih ederken, bazıları da parktaki çeşmelerde serinlemeye çalıştı.

"Güneşten korunmak için gölgeye geldim ama yine de sıcak"

Serinlemek amacıyla parkta dondurma yediğini yemeye gediğini belirten Nezir Avşin, "Batman havası çok sıcak olduğu için parka geldim ve dondurma yedim. Hava çok sıcak olduğu için öğlenden sonra saat 16.00 civarlarında biraz serinlemek için parka geliyorum. 13 sene İstanbul'da kaldım oranın havası buradan daha serindi. Bir seneden fazladır buraya geldim ve burada hava çok sıcak. Güneşten korunmak için gölgeye geldim ama yine de sıcak. Ama yine de idare ediyorum. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

"Evde sıkıldığım için parka gelip gölgede dinleniyorum"

Havaların çok sıcak olmasından dolayı dışarı pek çıkamadıklarını söyleyen Sulhiye Yavuz, "Hava çok sıcak olduğu için çok fazla dışarı çıkmıyorum. Çocuklarım tarlada çalışıyor bende evde kalıyorum. Kışın kar iyi yağmadığı için yaz ayları da Batman çok sıcak oluyor. Evde sıkıldığım için parka gelip gölgede dinleniyorum. Burada soğuk su içip komşularımla sohbet ediyorum." şeklinde konuştu.

"Sıcaklardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdık"

Sıcaklıkların birden geldiğini belirten Ahmet Keleş, "Batman'da havalar birden çok ısındı. Bahar aylarını görmedik. Üç ay bahar ayları yağmurlu ve soğuk geçti ve birden havalar çok ısındı. Sıcaklardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdık. Klimadan rahatız olduğum için dışarı çıkıyorum ve nerde bir gölge, serin bir yer varsa oraya gidiyorum. Burada doğanlar buranın sıcağına alışmışlar ama ben yayla ve köylerde kaldığım için bana çok sıcak geliyor." dedi.

"Hava sıcaklığı 44 dereceği bulmuş durumda"


Havaların çok sıcak olmasından dolayı milletin güneşten kaçıp gölgeye sığındığını ifade eden Mehmet Gök, "Şu an Batman'ın hava sıcaklığı 44 dereceği bulmuş durumdadır. Çok sıcak olduğu için gölge olan yerlere sığınıp bol bol su içiyor. İkindi namazından sonra hava biraz serin olunca dışarı çıkıp biraz geziyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *