image

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid'in türbesi, vefatının yıl dönümünde binlerce seveninin ziyaretçi akınına uğradı.

Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine, bu yıl da hem yurt içi ve hem de yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Anma etkinliğine katılan ziyaretçiler, mevlitler okuyup kurbanlar kesti. İki gün boyunca devam eden etkinlik, pazar günü verilecek mevlit yemeğinin ardından son bulacak.

Şeyh Halid'in torunlarından Şeyh Selman Bağdu, bu seneki anma etkinliğinin başladığını söyledi.

Selman Bağdu

Misafirlerinin eksiksiz bir şekilde geldiğini belirten Bağdu, "Yarın mevlit yemeğinden sonra misafirlerimizi uğurlayacağız. Türkiye'nin dört bir yanından katılımımız oldu. Herkes de kazasız belasız geldi. Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinliği 1956 yılından beri yapmış olduğumuz bir geleneğimiz." dedi.

"İnsanları uzak coğrafyadan buraya getiren maneviyatları ve inançlarıdır"

Katılımın her sene arttığını aktaran Bağdu, "Atalarımızın bize miras bıraktığı bu etkinlikle bütün dünyaya barış, huzur ve sağlık gelsin diye temennilerde bulunuyoruz. Buradaki sevgi ve kardeşlik tohumunun dünyanın dört bir yanına dağılması temennisinde bulunuyoruz. Belçika'dan, İngiltere'den, Fransa'dan, Hollanda'dan, Almanya'dan misafirlerimiz geldi. İnsanları uzak coğrafyadan buraya getiren maneviyatları ve inançlarıdır. Biz de bu inançlarını en güzel şekilde yapmaları için hizmette bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *