image

CEVAbı ARANAN SORULAR ŞUNLARDIR:

Bebeklerde nefes alırken karından gelen hırıltı

Eğer ağzı açık nefes alıp veriyorsa…

Eğer ağzı açık nefes alıp veriyorsa…

Göğüs hırıltısı varsa…

Bebek Hırıltısı Neden Olur? Hırıltısı Olan Bebeğe Ne Yapılır?

Bebeğin Hırıltısı Neden Olur?

Bebeklerde Burun Hırıltısı

Bebeklerde Boğaz Hırıltısı

Bebek Hırıltısı Belirtileri Nelerdir?

Bebek Hırıltı Çeşitleri Nelerdir?

Hırıltısı Olan Bebeğe Ne Yapılır?

Bebeklerde Hırıltı Nasıl Geçer?

Hangi Bebek Hırıltısı Tehlikelidir?

Evde Bebek Hırıltısını Geçirecek Çözümler Nelerdir?

Evde Bebek Hırıltısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bebeklerde hırıltı evde nasıl geçer?

Hırıltısı olan bebeğe ne yapılır?

Bebeklerde hırıltılı nefes alma neden olur?

Bebeklerde ciğerden gelen hırıltı nasıl anlaşılır?


Anne babalar için bebeklerinin sağlıklı olması her şeyden önemli. Bu yüzden anormal gördükleri durumları yakından takip ederler. Özellikle de bebeklerinin nefes alış verişlerini takip ediyorlar. Peki bebeklerin nefes alış verişi sağlıkları hakkında neler ifade ediyor?

Bebeklerde nefes alırken karından gelen hırıltı

Yeni doğan bebeklerde nefes alışverişi burundan olur. Dudakları kapalı olur ve nefesini burnundan alıp verir.

Eğer ağzı açık nefes alıp veriyorsa…

Eğer bebeğiniz uyurken ağzı açıksa ve horultu varsa sağlıklı bir nefes alışverişi olarak tanımlanmaz çünkü dili aşağıda ve ağzın arkasına doğru olması ciğerlerine hava akışını azaltabilir, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.


Göğüs hırıltısı varsa…

Yeni doğmuş yada birkaç aylık bebeklerde bazen uyku esnasında hırıltı duyulur. Bunun esas sebebi burun kıkırdaklarının nefes yolunun dar olmasıdır. Bazen buralarda biriken balgam vs. de nefes alışverişini zorlaştırır.

 

Bebek Hırıltısı Neden Olur? Hırıltısı Olan Bebeğe Ne Yapılır?

Bebek hırıltısı, hava kesesinden kaynaklanan sorunlardan biridir. Bu sorun, kese kısmının daralması sebebi ile oluşur. Daralan hava kesesi soluk vermeyi zorlaştırabilir ve ıslığı anımsatan hırıltılar oluşabilir. Bu durum sıklıkla kendini tekrarlıyor ya da yüksek şiddette oluyor ve ıslığı anımsatıyor ise zaman kaybetmeden uzman doktorlara danışabilirsiniz.

 

Bebeğin Hırıltısı Neden Olur?

Bebeklerde hırıltı pek çok farklı sebepten kaynaklanabilir. Bebeğin hırıltısı neden olur sorusunun cevapları ise şu şekilde çeşitlendirilebilir:

Grip ya da nezle gibi çeşitli sağlık sorunları bebeklerde hırıltı oluşmasına neden olabilir.

Astım benzeri solunum yolu hastalıkları da bebeklerde hırıltı oluşmasına kaynaklık eder.

Bebeğin yanında sigara içmek de bu problem ile karşılaşma olasılığını artmasını hızlandırarak rahatsızlığın ciddileşmesini sağlayabilir.

Bebeğin herhangi bir gıda ya da canlıya karşı alerji oluşması da hırıltı nedenlerindendir.

Nefes borusuna yiyecek ya da yabancı madde kaçması da hava kesesini daraltarak hırıltı oluşmasına sebebiyet verebilir.

Bebeklerde boğaz hırıltısı neden olur sorusunun cevaplarını inceleyebilirsiniz. Bu rahatsızlık, arttığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir, bu sebeple bebeklerde hırıltı devam ettiğinde doktor muayenesine gitmeniz gereklidir.


Bebeklerde Burun Hırıltısı

Bebeklerde hırıltı, ilk 12 ay öncesinde ise şiddetine bakılarak normal kabul edilebilir. Yenidoğan bebekte burun hırıltısı soluk borusunun dar olması ya da hava kesesinin boyutundan kaynaklanabilir. Fakat bebeklerde burun hırıltısının şiddeti ve süresi arttığında çeşitli sağlık sorunlarının belirtileri arasında bulunabilir. Aynı zamanda burun kaynaklı hırıltılarda kıkırdak yapısı da etkili olan faktörler arasına girer.

 

Bebeklerde Boğaz Hırıltısı

Bebeklerde hırıltı burunda oluşabileceği gibi göğüs ya da boğazda da meydana gelebilir. Boğazda oluşan hırıltı için ortamın nem oranını inceleyebilirsiniz. Aspiratör gibi eşyalar ya da havalandırma yöntemleri ile nem oranını dengeleyerek bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Bebeklerde boğaz hırıltısı sorunu için yatış pozisyonunu da değiştirebilirsiniz. Bebeğinizi sırt üstü yatırarak nefes almasını kolaylaştırabilir, bebeklerde hırıltı sorununu çözümleyebilirsiniz.

                                                        

Bebek Hırıltısı Belirtileri Nelerdir?

Bebek hırıltısı belirtileri nelerdir sorusunun cevapları ise şu şekilde sıralanabilir:

Hırıltısı olan bebeklerde öksürük yaygın görülen nedenlerden biridir. Gündüz saatlerinde oluşabilen bu öksürük gece de etkisini gösterebilir.

Bazı durumlar da nefes darlığı da bebeklerde hırıltı belirtilerindendir.

Aynı zamanda ıslığı anımsatan bir ses ya da nefes alış verişin duyulacak seviyeye ulaşması da bebeklerde hırıltı probleminin habercisi olabilir.

Bebeğimin burnu tıkalı hırıltısı var şikayetine sahip kişiler arasında yer alıyorsanız ve balgamdan kaynaklı olduğuna dair belirtilerden şüpheleniyorsanız evde uzman doktor hizmetinden yardım alabilirsiniz.

 

Bebek Hırıltı Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerde hırıltı, çeşitli hastalık ya da doğum esnasında gerçekleşmiş olabilir. Nedenlerine bakılarak bebek hırıltı çeşitleri belirlenebilir.

 

Hırıltısı Olan Bebeğe Ne Yapılır?

Bebeklerde hırıltı sorununun farklı çözüm yolları vardır. Bu yollara geçmeden önce uzman bir doktordan yardım almalı ve bebeklerde hırıltı sorunun altında yatan sebebin tespit edilmesi gereklidir. Tespit edilen sebepler arasında sağlık sorunları yok ise şu yöntemler kullanılabilir:

Ilık su ile sıcak bir ortamda bebek banyo yaptırılabilir. Banyo sonrasında bebeğin üşümediğinden emin olunmalıdır.

Hırıltı göğüs kısmından geliyor ise göğüs bölgesine sıcak masaj yaparak bebeğin rahatlaması sağlanabilir. Bu yöntemde nazik hareketler ile masaj yapabilir; bebeğin cildine zarar vermeyen, doğal içeriğe sahip yağlar kullanabilirsiniz.

Bebeklerin yanında sigara, parfüm, kolonya ya da oda spreyi gibi baskın bir kokuya sahip olan ya da nefes almayı zorlaştıran eşyalar kullanmak bırakılabilir.

Aynı zamanda klima kullanımı da azaltılarak bebeğin eski sağlığına kavuşması hızlandırılabilir.

Bebeğimin hırıltısı var ne yapmalıyım diyen kişiler arasındaysanız bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Yöntemleri düzenli uygulayarak alınan etkiyi hızlandırabilirsiniz.

 

Bebeklerde Hırıltı Nasıl Geçer?

Bebeklerde hırıltı problemi ile beraber bebeklerde hırıltı nasıl geçer sorusu da ortaya çıkar. Bu soruların cevapları bebeğin kaç aylık olduğu ile doğru orantılıdır. Yeni doğan bebeklerde burun hırıltısı nasıl geçer sorusunun cevabı beklemek olur. Bekleme süresi içerisinde bebeği gözlemlemeli soluk alışında zorlanma ya da hırıltıda artış ile karşılaşılırsa doktora gitmelisiniz. 1 aylık bebekte burun hırıltısı sorunu için ise sıcak havlu uygulamaları yapılabilir. Kullanılacak olan sıcak havlunun ısısı bebeğin cildine zarar vermeyecek seviyede belirlenmelidir. 2 aylık bebek burun hırıltısı sorunu için ise sıcak banyo yöntemini deneyebilirsiniz. Bebeklerde burun hırıltısı nasıl giderilir sorusunun cevapları, doktor tedavisi ardından rahatsızlığın sebebi belirlendikten sonra yapılmaya başlanmalıdır. Evde sağlık uygulamalarını evde tedavi sürecini hızlandırmak adına uygulayabilirsiniz.


Hangi Bebek Hırıltısı Tehlikelidir?

Bebeklerde hırıltı sorunu yaygın olarak görülmekle beraber pek çok ebeveynin kafasında hangi bebek hırıltısı tehlikelidir sorusunun oluşmasına da kaynaklık eder. Hırıltı, bebeklerin solunumu zorlayıcı bir hal alıyor ya da ıslık sesini anımsayan bir seviyeye ulaşıyor ise oldukça tehlikelidir.


Evde Bebek Hırıltısını Geçirecek Çözümler Nelerdir?

Bebeklerde hırıltı sorunu evde tedavi edilebilir. Evde bebek hırıltısını geçirecek çözümler nelerdir sorusunun cevapları ise şu şekilde sıralanabilir:

Sıklıkla değerlendirilen yöntemlerden biri tuzlu su uygulamasıdır. Bu uygulama bebeğin grip olduğu dönemler de hırıltısının sebebi grip kaynaklı ise yapılmalıdır. Bu yöntem de tercih edilecek olan tuzlu suyun içeriği oldukça önemlidir. Bebeğin sağlığına zarar vermeyen ve doğal içeriğe sahip olan ürünler kullanılmalıdır.

Burun aspiratörleri de yaygın olarak kullanılan yöntemler arasında yer alır. Bu yöntem burunda bulunan ve nefes almayı zorlaştıran maddelerin temizlenmesini sağlar. Böylelikle bebeğin nefes almasını kolaylaştırarak hırıltı sorununun giderilmesini sağlayabilir.

 

Evde Bebek Hırıltısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bebeklerde hırıltı evde nasıl geçer?

Bebeklerde döş hırıltısı, sıcak banyo ya da havlu uygulamaları ile evde geçebilir.


Hırıltısı olan bebeğe ne yapılır?

Bebeklerde geniz hırıltısı için düzenli takip yapmalı, rahatsızlık arttığında uzman doktordan yardım almalısınız.


Bebeklerde hırıltılı nefes alma neden olur?

Bebeklerde hırıltılı nefes alma; grip, hava kesesi darlığı ya da astım gibi sebeplerden kaynaklanabilir.


Bebeklerde ciğerden gelen hırıltı nasıl anlaşılır?

Bebeğin göğüs kısmına yaklaşıldığında hırıltının sesi artıyor ise ciğerlerden kaynaklı olabilir.

 

NOT: Her ihtimale karşı mutlaka uzman bir doktora götürünüz veya en azından uzman bir doktora danışın. Sağlık ihmale gelmez, internetten bakılarak da tedavi yöntemleri yapılmaz.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *