image

Yaz aylarıyla birlikte kullanımı artacak ve neredeyse alternatifi olmayan klimaların bakımının yapılmaması halinde birçok sağlık problemine neden olacağını belirten uzmanlar, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

Bakımı yapılmayan klimaların hastalık yaydığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle yaz aylarında yoğun şekilde çalıştırılan klimaların bakımlarının büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

Ömer Sertkaya

Klima bakım servisi yetkilisi ve ustası Ömer Sertkaya, bakımı yapılmayan klimalarda oluşan tozların, küflerin ve bakterilerin insan sağlığına birçok açıdan zarar verebileceğini belirtti. Bu kirleticilerin, solunum sistemini tahriş ederek alerjik reaksiyonlara, astım krizlerine ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabildiği uyarısında bulunan Sertkaya, yaz sıcakları bastırmadan klima bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Bakım Yapılmayan Klimalar Neden Tehlikeli?

Yetersiz klima bakımı ve temizliğinin yol açtığı rahatsızlıkların alerjik reaksiyonlar, astım krizleri ve solunum yolu enfeksiyonları ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Sertkaya, “Kirli klimalar bu rahatsızlıkların yanı sıra yorgunluk, mide bulantısı, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü ve uyku problemlerine de sebep oluyor. Bu rahatsızlıklar, temizliği ve bakımı yapılmamış klimaların kullanımında oldukça sık görülüyor.” uyarısında bulundu.

Klimanızın Bakımını Nasıl Yaptırabilirsiniz?

Klimaların yılda en az bir kez uzman kişiler tarafından bakımlarının ve temizliklerinin yaptırılması gerektiğini vurgulayan Sertkaya, “Bakım sırasında filtrelerin değiştirilmesi, fanların temizlenmesi ve drenaj sisteminin kontrol edilmesi önemlidir.” dedi.

Klima kullanımı esnasında dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Sertkaya, “Klimanızı aşırı soğutmadan kullanın. Klima kullanımı esnasında enerji tasarrufu için odanızın kapılarını ve pencerelerini kapalı tutun. Klimanızın hava çıkış yönünü direkt olarak kendinize gelmeyecek şekilde ayarlayın. Düzenli olarak filtrelerinizi temizleyin. Klimanızın hava giriş ve çıkış ızgaralarını tozdan arındırın.” ifadelerini kullandı.

Sağlığınız için klimanızın bakımı ve temizliğini ihmal etmeyin!

Sertkaya, "Klimalarımız konforumuzu artırırken, bakımları yapılmadığında sağlığımıza zarar verebilecek birer unsur haline geliyor. Bu sebeple, klimalarımızın bakımlarını ve temizliklerini ihmal etmemeliyiz. Sağlığınız için klimanızın bakımı ve temizliğini düzenli olarak yaptırın." şeklinde konuşarak klimaların bakımı ve temizliğinin önemini vurguladı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *