image

Düşüşe geçen altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çetiz, “Şu anda altın fiyatları oturdu. Olması gereken seviyeye geldi. Hatta 20 TL daha düşebilir, o da çok bir şey değil. Şu anda fiyatlar normal seyrine geldi. Yıl sonuna kadar analistler 3.000 liraya kadar çıkacağını tahmin ediyorlar. Tabii bunlar tahminler ama şunu diyebilirim ki dünya piyasalarına nazaran Türkiye'de altın piyasasında şişen bir balon vardı ve bu balon söndü.” ifadelerini kullandı. 

Altın fiyatlarının şimdiye kadar normal seyrinde olmadığını vurgulayan Çetiz, “Dünya piyasaları ile Türkiye’yi karşılaştırdığımızda gram başına 200-250 lira Türkiye'de fiyatlar şişirilmişti. Bunun sebebi için değişik şeyler söylenebilir. Kimisi piyasadan nemalanmak ve daha fazla kar elde etmek için yapıldığını söylüyor, kimisi de seçim döneminde hükümetin zor duruma düşürülmesi amacıyla bu şekilde fiyatların şişirdiğini söylüyor. Ama olan halka oldu. Millet yükseliyor diye altına hücum etti. Şu anda olması gereken seviyeye geldi. Bu noktada yatırım amacıyla altın almak isteyenler için fiyatın ideal olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
Cemal Çetiz
Çetiz, “Kilo başına dünya ortalamasına göre Türkiye'de altın yaklaşık 4000 dolar yüksekti. Dışarıdan bu süreçte Türkiye’ye yoğun bir altın girişi oldu. Bu girişlerle fiyatlar normale inmiş oldu. Şimdi bu durumun normale dönmesi ile dışarıdan Türkiye altın getirmen bir cazibesi de kalmadı.” ifadelerini kullandı. MUHARREM KAYIK 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *