image

Batmanlı tekstil firmaları bir araya gelerek markalaştı. Kifa markasıyla fason üretimden kurtularak kendi markalarını oluşturan Batmanlı tekstiler üretimden gelen gücü şehrin dinamikleri ile birleştirerek satış ve pazarlamada da söz sahibi olmak istediklerini belirttiler.

Yerli üretimin yerli satışla buluşmasını sağlayarak katma değeri Batman'da tutmak, sektörde yabancı markaların etkisini azaltmak ve şehirdeki istihdamı artırmak amaçladıklarını belirten tekstilciler markalaşmanın önemini belirttiler.

Batman Valisi Ekrem Canalp de Kifa Giyim'in girişimini tebrik ederek, markalaşmanın Batman tekstil sektörüne yeni bir vizyon getireceğini ve şehrin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kifa markası, Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'in ismini taşıyor. Kifa Giyim ürünlerinin anda Batman'daki bazı mağazalarda satışa sunulmaya başlandığı belirtildi. Ayrıca yakın zamanda internet üzerinden de sipariş vermenin mümkün olacağı belirtildi.

Batmanlı tekstilcilerin bu girişimi, kentin ekonomisi ve istihdamı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kifa’nın başarılı olması halinde bu girişim diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmalara da ilham kaynağı olabilir.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *