image

Diyarbakır Caddesi boyunca Seyyar arabası ile Ayran ve Simit Satan Yusuf Aslan, “Soğuk ayrana vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini” söyledi.

“Ayran Kültürümüzde Önemli Bir Yere Sahip”

Baba mesleği olarak 10 yıldan fazladır ayran sattığını belirten Aslan, “Bizim asıl baba mesleğimiz Ciğer kebabı. Yalnız babamızın yaptığı ayran daha çok rağbet görüyordu. Bizde ayran yapıp satmaya karar verdik. Ayran kültürümüzde önemli bir yere sahip. Yazın bir misafir geldiğinde soğuk bir ayran ikram edilir. Yemeklerin doğal içeceği ayrandır. Yani ayran aslında kültürümüzün bir parçası.” dedi.

 

“Birçok Ayran Çeşidimiz Var”

Çeşit çeşit ayran yaptıklarını söyleyen Aslan, “Ayranın birçok çeşidi var. Biberli Ayran, acı biberli ayran, reyhanlı ayran, taze naneli ayran, sade ayran olmak üzere çeşitlerimiz mevcuttur. Vatandaşın en çok tercih ettiği taze naneli ve biberli ayran bizlerde onu yapıp getiriyoruz.”

 

Aslan, “Sabah saat 10’da başlıyoruz saat 18.00’e kadar bitiyor. Vatandaş en çok simit ile ayran ikilisini çok seviyor. Bizim de elhamdülillah rızkımız bundan.” diye konuştu. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *