image


TAPI Pipeline Company Limited CEO'su Muhammetmyrat Amanov, Türkmenistan'ın (Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan) TAPI enerji projesini bölge ülkeleriyle birlikte tamamlamaya kararlı olduğunu söyledi.

Paris'teki Türkmen Enerji Yatırım Forumu'nda (TEIF 2024) konuşan Amanov, "Türkmenistan, Güney Asya'ya yılda 33 milyar metreküp gaz tedarik etmeyi hedefleyen TAPI doğal gaz boru hattında önemli ilerleme kaydediyor." dedi.

Boru hattının Türkmenistan bölümünün tamamlandığını ve projeyi Türkmenistan'ın ötesine taşımak için devam eden tartışmaların uluslararası standartlarla tam uyum içinde olduğunu vurguladı.

Amanov, projenin; kömür ve petrole kıyasla emisyonları önemli ölçüde azaltmak için doğal gazdan yararlanarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağladığını, kirlilikle mücadele ederek bölgesel hava kalitesini artırdığını söyledi.

Amanov, "Devam eden proje gelişmeleri ışığında, Türkmenistan uluslararası hukuku desteklemeye, yükümlülüklerini yerine getirmeye ve uluslararası norm ve düzenlemelere bağlı kalmaya kararlıdır" dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *