image


İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ele alacakları konulara dair, "Orta Doğu sorununu mutlaka tartışacağız. Biz, İsrail'in dostuyuz ama gerilimin düşmesini istiyoruz. Hepimiz barış girişiminin taşıyıcılarıyız. Ayrıca İsrail'e yönelik yüzlerce insansız hava aracı ve füze saldırısı için İran'a bir şekilde nasıl yaptırım uygulayacağımızı da görüşmemiz gerekecek. Orta Doğu'nun bir diğer konusu Husiler tarafından tehdit edilen deniz trafiğini, Süveyş ve Kızıldeniz arasındaki ticari trafiği de ele almamız gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Ukrayna konusunun da görüşmelerinin esas alanlarından biri olduğunu belirten Tajani, "Ukrayna'ya yardım etmek, bizim için barışa yönelik çalışmak anlamına geliyor. Ukrayna'yı desteklemek barış masası hedeflemek anlamı taşıyor ancak Ukrayna kaybederse (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, asla barış masasına oturmayacaktır. İşte bu nedenle bu ülkeye, demokrasi ve uluslararası hukuka saygı değerlerini savunmada yardımcı olmak bizim görevimizdir." dedi.

Tajani, İtalya açısından Afrika'nın da önem taşıdığını, bu nedenle Afrika Birliği (AfB) Dönem Başkanı Moritanya'nın Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Merzuk'un da toplantılarına katılacağını belirtti.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'nın oluşturduğu G7 grubu ülkelerinin dışişleri bakanlarının Capri'deki toplantısı, yarınki oturumla ve sonuç bildirisinin yayınlanması ve ev sahibi Bakan Tajani'nin basın toplantısıyla sona erecek. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *