image


İşgal rejimi Başbakanlık Ofisinin X sosyal medya hesabından, Netanyahu'nun, savaş kabinesi ve daraltılmış güvenlik kabinesi ile yaptığı toplantının ardından Biden ile telefonda görüştüğü duyuruldu.

Netanyahu'nun telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bir fotoğrafa yer verilen paylaşımda, görüşmenin içeriğine ilişkin detay verilmedi.

ABD Başkanı Biden ise Netenyahu ile görüşmesi öncesi Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda (Situation Room) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya geldi.

Toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaşan Biden "İran'ın israile yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı israilin güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz." dedi.

Prime Minister Benjamin Netanyahu is currently speaking with US President Joe Biden, following the deliberations of the Security Cabinet and the War Cabinet. pic.twitter.com/v2oJqMSky4

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) April 14, 2024
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *