image


Mısır’ın Al Qahera News televizyonu, Kahire’de HAMAS, Mısır, Katar, siyonist rejim ve ABD temsilcileriyle yapılan görüşmenin gidişatıyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanması yönünde birçok konuda uzlaşmaya varıldığını belirtti.

Gazze'de ateşkes konusuyla ilgili sunulan yeni teklifin esir takası ve yerinden edilen Filistinlilerin kuzeydeki bölgelere "şartlı" dönüşünden oluştuğu öne sürüldü.

HAMAS yetkililerinden Mahmud Merdavi, ateşkes görüşmelerinde hiçbir ilerleme kaydedilmediğini bildirerek iddiaları yalanladı.

Merdavi, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, arabulucular tarafından sunulan teklifin, açık ve net bir şekilde ateşkesi ve siyonist rejimin Gazze'den çekilmesi gerekliliğini yok saydığını söyledi.

"Bizi yeni bir savaşa sokmayacak bir anlaşma istiyoruz." diyen Merdavi "Bu anlaşma, kapsamlı bir ateşkes, işgal askerlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ile imar çalışmalarının şartsız gerçekleşmesi ve esir takasını içermeli. israilli esirlerin serbest kalmasını teminat altına alan ancak bizim esirlerimizi müzakerelere ve israilin keyfine bırakan bir anlaşma istemiyoruz. Bu, işgalin devam etmesi ve Gazze Şeridi'nin kuzey ve güney bölgelerinin israil işgali altında bölünmesi anlamına gelir." dedi.

Merdavi, söz konusu teklifin ateşkes ve askerlerin çekilmesini içermediğini, esirlerin durumunu netleştirilmediğini ve yerinden edilenlerin dönmesini değil sivil ve asker olarak ikiye bölünmesini içerdiğini, bunun da yerinden edilenlerin çoğunun evine dönemeyeceği anlamına geldiğini dile getirdi. (İLKHA)



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *