image

Birçok eski meslek gibi terziciliğin de can çekiştiğini belirten Batmanlı terziciler, hazır giyimin mesleklerini bitirdiğini belirttiler.

Sanat teknoloji karşısında yenildi diyen Terzi M. Sıddık Çiftçi, el emeği gerektiren, sanat gerektiren birçok mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi. Gülistan Caddesinde Çiftçi Terzihanesini çalıştıran M. Sıddık Çiftçi, “ 39 yıldır terzicilik yapıyorum. Çok şeyle karşılaştım, nice sıkıntılı dönem gördüm ama bugün gelinen süreçte terziler olarak hiç bu kadar zorlanmamıştık. Birçok meslek zor günler geçiriyor. Teknolojik gelişmeler el emeği, göz nuru olan el sanatlarını bitirme noktasına getirdi. Zor günler geçiren mesleklerden biri de bizim mesleğimiz. Terzicilik can çekişiyor. Karın doyurmuyor artık mesleğimiz.” Dedi.

DAHA ÇOK TAMİRAT YAPIYORUZ

Hazır giyimin daha çok tercih edildiğini belirten Çiftçi, “ Vatandaşlar hazır giyimi tercih ediyorlar. Çünkü hazır giyimin hem çeşidi çok hem de fiyatı uygun. Vatandaş hazır giyimde tercihini rahatlıkla yapabiliyor. Fiyatta da ciddi bir fark var. Biz fabrikalarla rekabet edemeyiz. Bize daha çok tamir için geliyor vatandaşlar. Terziler gün geçtikçe birer tamirat yerine dönüşecekler. Belki terzicilik bitmez ama daha çok tamire yönelir.” İfadelerini kullandı.

KİLO SORUNU OLANLAR BİZİ TERCİH EDİYOR

Kendilerini tercih edenlerin de olduğunu belirten Çiftçi, “ Özellikle kilo sorunu olanlar, hazır giyim kendilerine dar gelenler bizi tercih ediyorlar. Bir de üzerlerine kalıbın tam oturmasını isteyenler var. Onlar da hazır giyim yerine bizi tercih ediyorlar.” Dedi. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *