image


Ankara merkez ve ilçelerinde her Ramazan ayında onlarca camide kılınan asırlık hatimle teravih namazı, bu Ramazan ayında da tüm güzelliğiyle ihya ediliyor. Başkent Ankara'da belirlenen 50'nin üzerinde camide olduğu gibi Çankaya ilçesinde bulunan Hasan Tanık Camiinde de yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazını, hafız görevliler kıldırıyor.

Yatsı namazının cemaatle kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazında, imam her rekâtta Kur'an-ı Kerim'den bir sayfa okuyor. 20 rekâtta bir cüzün tamamlanmasıyla sonra eren teravih namazını kılan vatandaşlar hem teravih namazını eda etmiş hem de hatim yapma sevabını almış oluyorlar.

Büyük ilgiyle süren asırlık hatimle teravih namazı sonrası duygularını İLKHA muhabirine anlatan Ankaralılar, hatimle teravih namazıyla hem teravihten tat aldıklarını hem de Ramazan sonrası bir hatim tamamladıkları için mutlu ve huzurlu olduklarını aktardılar.

"Uzun bir mesafeyi namazımı bu camide eda edeyim diye arkadaşlarımla geldik"

Aslen Filistinli olduğunu Katar'da Türkiye'ye okumak için geldiğini söyleyen cami cemaatinden Ahmet Nayim, "Kocatepe Camii yakınında ikamet ediyorum ama orada kısa bir şekilde teravih kıldırılıyor onun için buraya geliyorum. Hocanın hem kravatı hem de sesi güzeldir. Sakin bir şekilde namaz kıldırıyor bu yüzden diğer yerlerden burayı tercih ediyoruz. Uzun bir mesafeyi namazımı bu camide eda edeyim diye arkadaşlarımla geldik. Çok mükemmel ve sakin bir yer Ramazan için 10 numara bir yer." dedi. 

"Teravihlerde buradayım"

7 yıldır her Ramazan teravih için bu camiye geldiğini ifade eden Süleyman Yılmaz, şunları söyledi:

"Rabbim nasip ediyor sürekli geliyorum. Bir pandemide ara verildi onun dışında her teravihlerde buradayım. Buraya alıştıktan sonra artık bırakamıyorsunuz. Her akşam iftar yaptıktan sonra ruhumuz buraya gelmek istiyor. Buraya geldiğimizde ise kendimizden geçiyoruz. Hocamdan Allah razı olsun gerçekten feyizli ve güzel bir namaz kıldırıyor. Her Ramazanı bize coşku ile yaşatıyor. Allah hocamızdan razı olsun."

"Hem teravihi kılıyoruz hem de hatimi tamamlamış oluyoruz"

Burada teravih namazının duygusu anlatılamayacak kadar güzel olduğunu dile getiren Mehmet Ağıryürek, "Hocanın kravatı çok beğeniyorum. Hele bir de hoca ayetleri okuduğunda bazen ağladığında bizi de kendimizden götürüyor. Her Ramazan buradayız. Tüm Müslüman kardeşlerimizi buraya bekleriz. Hem teravihi kılıyoruz hem de hatimi tamamlamış oluyoruz. İyi bir duygu." şeklinde konuştu. 

Buradaki namazın tadı duygularla anlatılmayacağını tadılması gerektiğini söyleyen cami cemaatinden Ali Mert, "Ramazan orucundan sonra teravih namazını hatimle kılmak çok güzel. Camide güzel hoca da çok güzel okuyor. Allah herkese nasip etsin." ifadelerine yer verdi.

"Namazdan sonra içimize bir ferahlık geliyor"

Cami cemaatinden Orhan Erzurumlu, "2-3 yıldır teravihe buraya geliyorum. Hoca harika kıldırıyor. Hem hatimli kıldırdığı için hatimi tamamlamış oluyoruz hem de teravihi kılmış oluyoruz. Bu sayede maddi manevi çok rahatlanıyoruz. Namazdan sonra içimize bir ferahlık geliyor. Herkese tavsiye derim. Hocanın sesi ve kravatı on numara. Allah razı olsun. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.  

"Ramazan'ı dolu dolu yaşamak nasip oluyor"

Camilerin ümmeti birleştiren bir yer olduğuna işaret eden Selahaddin Eyyubi Acaroğlu, "Bu gibi camilerin Ankara'da ve Türkiye'de çoğalmasını Allah'tan dileriz. Güzel bir duygu. Ramazan'ı dolu dolu yaşamak nasip oluyor. Uzak da olsa buraya geliyoruz. Çocuklarım Meryem, Muhammed ve Hasan Elbena'da geliyor. Rabbim inşallah Kadir gecesini yakalamayı ve devamında ibadet edebilmeyi nasip eylesin. Hem teravih kılmış oluyoruz hem de hatim sevabı almış oluyoruz. İki gün önce arabamız bozuldu gelemedik. O gelemediğimiz 21. Cüzü de evde okuduk. Elhamdülillah ümmetle beraber olmak güzel bir duygu. Dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelen insanlar buraya teravihe geliyorlar. Çok mutluluk verici. Bu Rabbimizin bize bir lütfü elhamdülillah ne kadar şükretsek azdır." dedi. 

Aileleriyle beraber camiye gelen çocuklar da duygularını anlatarak Hasan Tanık Camide hatimle teravih kılmak bir başka güzel olduğunu dile getirdiler. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *