image



Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'ın Kâhta ilçesine gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gün boyu gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde partisinin seçim karargâhı önünde halkla bir araya geldi.

HÜDA PAR Kahta Belediye Başkan adayı Adem Yavuz'un ilçedeki seçim karargâhı önüne HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu görmek ve dinlemek için akın eden binlerce Kahtalı, ilçede şu ana kadar görülmemiş bir mitinge imza atmış oldu.

Halk buluşması olarak planlanan fakat ilçeye göre büyük bir mitinge dönüşen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR Kahta Belediye Başkan adayı Adem Yavuz halka selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Programın devamında konuşmalarını gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ilk olarak Gazze ile ilgili konuştu, ardından yerel seçimlere dair vatandaşlara hitapta bulundu.

"Zulüm ve işgal bitmeden Gazze'yi gündemden düşürmek bize yakışmaz"

Pazar günü seçim olsa da gündemlerinin en önemli başlığının Gazze olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Memleketin gündemi seçim, bizim de elbette gündemlerimizden bir tanesi seçim ama bir numaralı gündemimiz değil. Maalesef Gazze gündemimizdeki yerini koruyor, korumak zorunda. Çünkü yaklaşık 6 aydır halen orada kan akıyor. Bugün Gazze'nin kuzeyinde bir evladımızın daha açlıktan ölüm haberi basına düştü. Oradaki evlatlarımız, kardeşlerimiz açlıktan, ilaçsızlıktan ölüyorlar. Halen bombalanıyorlar, üzerlerine ölüm yağıyor. Bu zulüm devam ettiği müddetçe Gazze bizim gündemimizdeki yerini korumaya devam edecek. Birileri yorulmuş olabilir. Birileri 'biz bu kadar gündem ettik ama hala orada kan akıyor, artık bahsetmeyelim, kafamızı kuma gömelim' diye düşünebilir. Ama vallahi oradaki zulüm ve işgal bitmeden Gazze'yi gündemden düşürmek, Gazze'ye sırt çevirmek yapabileceğimiz bir şey değildir, bize yakışmaz. Hiçbir Mümin ve Müslümana da yakışmaz. Ve İnşallah biz, herkes terk etse de, Gazze'ye sırtımızı çevirmeyeceğiz. Gazzeli kardeşlerimizi unutmayacağız." dedi.

"Allah'ın izniyle siyonist işgal rejimi son demlerini yaşıyor ve şimdiden mağlup olmuştur"

Filistin direnişinin; Gazze, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin bütünüyle özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edeceğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Evet, direniş devam edecek. 75-76 yıldır Filistin toprakları siyonist işgal altında ve direniş kesintisiz devam ediyor. Her saldırıdan sonra daha gür ve güçlü bir şekilde direniş yeniden ayağa kalktı ve Allah'ın izniyle Gazze, Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin bütünüyle özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da bu direniş devam edecektir. Oradaki zulüm öyle bir boyuta geldi ki bazıları ümitsizliğe kapılmış olabilir. Ama kardeşlerim ben buradan size müjdeliyorum, Allah'ın izniyle siyonist işgal rejimi son demlerini yaşıyor ve şimdiden mağlup olmuştur. Daha fazla sayıda insan öldürerek hiç kimse savaş kazanamaz. Eğer öyle olsaydı Çanakkale'de dedelerimizden 250 bin kişiyi şehit edenler o gün Çanakkale'yi geçip belki bu toprakları işgal etmiş olabilirlerdi. Ama hayır, öyle olmadı. İşte Cezayir, milyonlarca şehit pahasına işgalcileri kovdu. Libya, Mısır, Afganistan kovdu. İşgalciler Filistin'i de terk edecekler. Kaçmak zorunda kalacaklar. Aksa Tufanı'ndan bu yana Filistin topraklarını terk eden işgalci siyonistlerin sayısı 700 bine yaklaştı. Allah'ın izniyle geriye kalanlar da bir gün tası tarağı toplayıp defolup gidecekler ve Filistin'imiz, Aksa'mız hürriyetine kavuşacak." ifadelerini kullandı.



"Biz adaylarımızı belirlerken en sağlam aday kimdir diye baktık"

Davalarının parti, koltuk makam olmadığını, hizmet olduğunu ve buna göre de adaylarını belirlediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, "Evet, kardeşlerim pazar günü sandıklar kurulacak. Partiler uzun süredir seçime hazırlık yapıyorlar. Elbette biz de hazırlıklarımızı yaptık ve aylardır milletimizin içerisinde kendimizi, projelerimizi anlatıyoruz. Siyasete ve yerel yönetimlere bakışımızı halkımızla paylaşıyoruz. Milletimize bunları izah etmeye çalışıyoruz. Hiçbir projesi olmayan birileri de sadece siyaset yaparak bu hizmetsizliği ya da yerel yönetimlerin ne anlama gelmesi gerektiğinin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Biz adaylarımızı belirlerken en sağlam aday kimdir diye baktık. Biz yola çıkarken dedi ki bizimkisi parti davası, koltuk davası değil. Biz o koltuğa şu şahsın, bu şahsın oturduğuna bakmıyoruz. Bizim için önemli olan orada oturan kişinin ne yaptığıdır ne yapacağıdır. Bu farklı bir zihniyettir, farklı bir yaklaşımdır, yeni bir söylemdir ve Allah'ın izniyle biz bunu memleketin her tarafına yayacağız. İnşallah bu anlayış bu saatten sonra diğer partilere de sirayet edecektir. Onlar da kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalacaklardır." diye belirtti.

"Rabbimizin rızasını kazanmak için sizlere hizmet etmeye talip olduk"

İnsana hizmet odaklı bir siyaset tarzını benimseyip adaleti tesis etmeyi hedeflediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Evet, yola çıktığımızdan beri 'önce insan öncelik adalet' dedik. Siyasetimizin merkezine insanı aldık. Birinci öncelikli hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir, dedik. Evet, insan merkezli olmayan siyasetten insana bir hayır gelmez. Öyleyse insan öncelenmeli, hizmet öncelenmelidir. İnsan eşrefi mahlûkattır. Kâinatta Allah-u Teâlâ insanı kendisine kulluk için yaratmış gayrısının pek çoğunu insana hizmet için yaratmış, insanın emrine musahhar kılmış. Öyleyse insanın bu şerefine uygun bir şekilde ona hak ettiği hizmeti sunmak gerekir. Biz insanlara, milletimize, efendilik taslamaya gelmiyoruz. Biz Rabbimizin rızasını kazanmak için sizlere hizmet etmeye talip olduk. Allah'ın izniyle bu kalabalıktan ben şunu anlıyorum ki pazar günü Kâhtalı kardeşlerim mührünü vuracak, kendisine efendi değil kendisine bir hizmetkâr seçecek. O hizmetkar inşallah Adem Yavuz kardeşimiz olacak. Biz yapmaya geliyoruz, biz imar etmeye geliyoruz, biz ihya etmeye geliyoruz, biz inşa etmeye geliyoruz, biz kardeşlik tohumlarını büyütmeye geliyoruz, biz huzuru yaymaya geliyoruz. Kardeşlerim, bu hayır kervanında sizin de bir katkınız olsun ve inşallah şu önümüzdeki iki günü boş geçirmeyelim. Şimdiye kadar ne çalışma yapmışsak onun üzerine bir şeyler ilave edelim ve Rabbimin izniyle pazar günü Kahta'nın kazandığı bu zaferi hep birlikte kutlayalım inşallah." dedi.



"On yıllarca yapılmayan hizmetleri tamamlamaya geliyoruz"

Sosyal belediyecilik kapsamında aile ve gençliğe yönelik çalışmalarını anlatan Yapıcıoğlu, son olarak şunları söyledi:

"Biz gençliğe, aileye önem ve değer veriyoruz. Gençliğimizin ve aile kurumumuzun saldırı altında olduğunu görüyoruz. İnşallah yerel yönetimlerden başlayarak gençliğimizi ayağa kaldıracak onu bu saldırılardan koruyacak projelerimizle geliyoruz. Aileye değer veriyoruz. Aileye yapılan saldırıların temel amacının ne olduğunu ve ne tür saldırılarla karşı karşıya olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Buna göre ailelerimizi koruyacak, aileye değer verecek, aileyi ayakta tutacak projelerimizle geliyoruz Allah'ın izniyle. Biz on yılların ihmalini tamir etmeye geliyoruz. Biz on yıllarca yapılmayan hizmetleri tamamlamaya geliyoruz. Biz kibirlenmeye değil, kardeşlerimize tepeden bakmaya değil, Yusuf ahlaklı adaylarımızla onlara hizmetkâr olmaya geliyoruz. Biz adaylarımızı belirlerken Yusuf ahlaklı olmalarına dikkat ettik. Allah'ın izniyle sizin malınızı koruyacak, sizin malınızı çalmayacak-çaldırmayacak, sizin malınızı kimseye peşkeş çekmeyecek, sizin içinizden biri, sizin kardeşiniz, sizin evladınız, çocukluğundan beri bütün ailesiyle tanıdığınız emin bir kardeşinizi size Şehr-ül Emin yapmak üzere oylarınıza, teveccühünüze, güveninize mazhar olacağına inandığımız Adem Yavuz kardeşimizi aday yaptık. İnşallah biz aday yaptık, siz onu başkan yapacaksınız. Biz aday yaptık siz onu hizmetkâr yapacaksınız. Rabbim mahcup etmesin inşallah." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *