image


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere Meydanı’nda düzenlenen Bursa mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, şu an dünyada tüm ekonomileri zorlayan en büyük sorunun, son 50-60 yılın zirvesinde seyreden yüksek enflasyon olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’sından Amerika’sına herkesin kontrol altına almaya uğraştığı enflasyonla kendilerinin de mücadele ettiklerini belirtti.

"Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz de çalışanlarımız ve emeklilerimizdir" sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Gerçi biz yılbaşında hem asgari ücrette, hem emekli maaşlarında, yaklaşık yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de aynı oranda artırdık, ayrıca bir defaya mahsus 5 bin lira ödemede bulunduk. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına tek sefere mahsus 5’er bin lira ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8-12 bin lira arasına yükselterek, emeklilerimize yeni bir imkân sağladık.  Önümüzdeki Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişletecek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı."

"Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulamayı sürdürerek, fiyat istikrarını sağlamamız gerekiyor"

Küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımı da önümüzdeki dönemde atacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta prim teşvikleriyle ilgili düzenlemeyi de hayata geçireceklerini söyledi.

Gençlere çeşitli başlıklarda verecekleri ilave destekleri, deprem bölgesinden başlayarak uyguladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Böylece, milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıyor, tek tek yerine getiriyoruz. Elbette, tüm bunlar, yüksek enflasyonun çalışanlar ve emeklilerde yol açtığı refah kaybı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bunun için öncelikle ekonomi programımızı kararlılıkla uygulamayı sürdürerek, fiyat istikrarını sağlamamız gerekiyor. Çünkü yüksek enflasyon ortamında kime ne verirseniz verin, beklediğiniz neticeyi alamıyorsunuz. Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *