image

Belediye Baski Müdürü Bedirhan Güneş,  Batman çayına kanalizasyon suyunun akıtılmasına kamuoyundan tepki gelmesi üzerine açıklama yaparak Batman Çayına akan suyun yağmur suyu olduğunu iddia etti.

       Geçtiğimiz günlerde gazetemizin de içinde bulunduğu  yerel gazetelerde yayınlanan “Batman Çayı'na kanalizasyon suyu akıtılmasına tepki “ haberleri ile ilgili  açıklama yapan Batman Belediyesi Baski Müdürü Bedirhan “Mevcut arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor.  Mevcut arıtmanın Biyolojik arıtma tesisine dönüştürülmesi için hazırladığımız mastır projede 4 yıldır Bakanlar kurulunun onayını bekliyor. Yağmur suyu şebekesinden deşar olan kanalizasyon suyu miktarı Belde mahallesinin sadece bir bölümüne aittir. Çaya akan suyun çoğu yağmur suyu.”İddiasında bulundu. 

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN YAPIMI ESNASINDA HATLAR KARIŞTI

BASKİ müdürü Güneş, “Karayolları Diyarbakır Bölge müdürlüğü tarafından eski devlet hastanesi kavşağında yapılan köprülü kavşak esnasında Belde mahallesindeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır. Yağmur suyu şebekesinden deşarj edilen suyun tümü kanalizasyon suyu değildir. “dedi.  Şevki Aslan

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *