image


Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, "İşgalin kısıtlamalarına rağmen yaklaşık 35 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da akşam ve teravih namazlarını kıldı." açıklamasına yaptı.

Mescid-i Aksa'ya ibadet edenlerin gelişiyle birlikte Aslanlı Kapı'ya konuşlanan işgal kuvvetleri, demir bariyerler koydu ve işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehri'ndeki Bab el Amud bölgesi civarına süvari birliğini de çağırdı.

Mescid-i Aksa'dan çıkarılan Filistinlilerin bir kısmı, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Aslanlı Kapı yakınındaki Mücahit Yolu üzerinde namaz kıldı.

İşgal kuvvetleri, Ramazan ayının ilk gününde Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Bab El Esbat bölgesindeki çitlere dikenli teller çekerek ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelleme yoluna gitmişti.

Kudüs Valiliği yaptığı açıklamada, "İşgal ordusu tehlikeli bir emsal olarak ve 1967'den bu yana ilk kez (Bab el-Asbat) bölgesindeki caminin bitişiğindeki çitlerin üzerine dikenli tel yerleştirdi." açıklamasını yapmıştı.

İşgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana Mescid-i Aksa, işgal kuvvetlerinin tehditleri arasında özellikle Ramazan ayında sıkı bir kuşatmaya ve ibadet edenlerin camiye girişine kısıtlamalara maruz kalıyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *