image



Öğle vakti Adana'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte ilk olarak esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Demir ve beraberlerindeki partililer ile birlikte merkez Seyhan ilçesi meşhur Melek Girmez Çarşısı esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, esnafın yaşadığı sıkıntıları dinledi, seçim ile ilgili partisinin sorunlara yönelik çözüm projelerini anlattı.

Esnafın, Ramazan ayını tebrik eden Yapıcıoğlu, ayrıca yolda karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.

Adana'da yerel bir TV kanalına canlı yayın konuğu olan Yapıcıoğlu ardından, Haznevi Dergâhını ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, gerçekleştirdiği ziyaret ve temasların ardından Adana’da bulunan STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle iftarda bir araya geldi.

Burada konuşan Yapıcıoğlu, Gazze'de katliam ve soykırım devam ederken sadece seçimlerden bahsetmeyi içine sindiremediklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, "Evet, biz bir iftar sevinci yaşadık ama hemen yanı başımızda uçakla bir saat bile olmayan bir mesafede Gazze'de kardeşlerimizin üzerine ölüm ve zulüm yağıyor. Orada kardeşlerimiz iftarlarını açacak bir lokma ekmek, bir yudum su bile bulamıyorlar." dedi.

"İnsanlar karnını doyurabilmek, gıdaya ulaşabilmek için boğuluyorlar"

Bugün gerçekleştirilen havadan yardım operasyonlarında yardımların suya düşmesi sonucu 12 kişinin boğularak, 6 kişinin de izdiham sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "İnsanlar karnını doyurabilmek, gıdaya ulaşabilmek için boğuluyorlar. Yardım kamyonlarının etrafına toplandıklarında kurşunlanıyorlar. Bazıları bulundukları yerde yiyecek bir şey bulamadıkları için açlıktan ölüyorlar. 6 aya yakındır orada zulüm devam ediyor. 2 milyarlık İslam âlemi, 8 milyarlık dünya yani insanlık ailesi bu zulmü, katliamı, soykırımı durdurmaya güç yetiremiyor ya da yetirmek istemiyor." diye konuştu.

"İnsanlar neredeyse Gazze’yi, Filistin'i gündemlerinden çıkardılar"

Yapıcıoğlu, "5 ayı aşkın süredir orada insanın hafızasının alamayacağı derecede zulümler yapılıyor ve bunlar kameraların önünde gerçekleşiyor. Sivil insanların elinden çok bir şey gelmiyor.  Kahroluyoruz, dua ediyoruz, beddua ediyoruz, uykularımız kaçıyor. Sokaklara dökülüyoruz, gösteri yapıyoruz, miting yapıyoruz, çağrılarda bulunuyoruz. Ama harekete geçirmeye çalıştıklarımızı harekete geçmeye zorlayamadık, zorlayamıyoruz. Fiilen bir münkeri gördüğünde eliyle müdahale etmesi gerekenler de bizim gibi diliyle müdahale ediyorlar. Ve bu hal artık bazılarımızı ümitsizliğe sürükledi, insanlar neredeyse Gazze’yi, Filistin'i gündemlerinden çıkardılar. Sanki oradaki zulüm bitmiş, soykırım sona ermiş gibi, sanki oradaki kardeşlerimiz normal hayatlarına dönmüş gibi bizler burada kendi gündemimize döndük. Oradaki kardeşlerimizi unuttuk." diye ekledi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz inşallah savaşı kazanacaklardır"

HAMAS yetkililerin, "Biz Mescid-i Aksa'yı hürriyetine kavuşturmak için ayağa kalktık ve bunun bedelide ne olursa olsun bunu ödeyeceğiz. Şimdiye kadar 75 yıldır biz taksit taksit bedel ödedik hiçbir şey olmadı. İleriye doğru gidemedik, Aksa'yı hürriyetine kavuşturamadık. Neyse bunun bedeli peşin olarak vermeye kararlıyız. Eğer bir tarafta Aksa'nın hürriyeti, terazinin öbür kefesinde de on binlerce şehit varsa, bu bedel çok değildir." yönünde ifadelerde bulunduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Şöyle düşünün, İstanbul işgal edilmesin diye 250 bin şehit sadece Çanakkale'de verildi. Cezayir işgalden kurtulsun diye 3,5 milyon şehit verildi. Ve işgalciler kovuldu. Savaşı karşısındakinden daha fazla insan öldürenler kazanmıyor. Savaşı kararlı bir şekilde direnenler, kendisi kalanlar ve değerleri uğrunda bedel ödemeyi göze alanlar kazanır. İnşallah oradaki kardeşlerimiz bu savaşı kazanacaklardır.

Siyonist işgal rejimi için sonun başlangıcıdır. Ümitvar olun, onlar kaybedecekler ama şunu da unutmayınız eğer bizler elimizden geleni yapmazsak oradaki kardeşlerimiz kazanırken biz kaybetmiş oluruz."

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değinen Yapıcıoğlu, "Yerel yönetim seçimleri yani belediye seçimleri aslında hizmet seçimleridir. Genellikle insanlar hizmetten çok rakiplerinin eksiklerini, yanlışlarını söylemekle seçim propagandasını yapıyorlar. Biz bunu yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da inşallah. Biz kendimizi anlatmaya çalıştık. Lakin şu Gazze konusunda aslında bütün ümmeti hatta bütün insanlığı ilgilendiren bu konuda insanların takındıkları tavırlar da öyle inanıyorum ki seçimlerde sandığa bir etki edecektir. Rabbim sonumuzu hayır eylesin. Seçimin sonuçlarını da milletimiz memleketimiz İslam alemi için hayırlara vesile kılsın inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *