image


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Akbaş Spor Salonu önünde düzenlenen Tokat mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Muhalefetin bugünkü hâlini acınacak bir hal olduğunu söyleyen Erdoğan, "Birbirlerini yemekten, dönüp de ülkenin hâline, bölgemizde yaşanan gelişmelere, küresel yükseliş ve düşüşlere bakacak hâlleri yok. Merkez belediye başkan adayını takdim ediyor, adayını bulamıyor. Aday ortada yok." dedi.

Muhalefet zihniyetinin, oturdukları yerden ettikleri beyhude laflarla siyasetçilik oynamayı sevdiğini söyleyen Erdoğan, "Bırakınız ülkeyi, kendi partileri içinde birliği, beraberliği sağlayamıyorlar. Menfaat hesabını her şeyin üstünde tutarak ülkeye de zarar veriyorlar. Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM’le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandil’den. Uygulama Ankara’da, İstanbul’da, Mersin’de ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatı. Sahne önünde olanların bu partide yetkisi ve sözünün ağırlığı yok. Bu parti Ankara’daki genel merkezinden değil, İstanbul’daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil’deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetiminin önce hem ülkeye hem millete hatta hem de kendi tabanına siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bizler terör meselesini bitirmek için her yol ve yöntemi denerken, bunların çapını da gördük. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP’nin böyle bir partiyle birlikte yol yürüme, belediye başkanlığı verme, belediye bürokrasi paylaşma hesabına girmesi anlaşılır gibi değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 21 yılda Tokat’a 93 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını belirterek, şehirdeki eğitim, spor, sosyal yardım, sağlık, altyapı ve üstyapı yatırımları hakkında bilgi verdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *