image


Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 2-6 derece artması beklenirken rüzgarın genellikle güneyli, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuzey Ege ve Batı Akdeniz’de ise fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Denilerde hava durumu şöyle olacak;

Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, kuzeyi gece saatlerinde 5 ila 7; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, kuzeyi güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi.

Akdeniz Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısı gece saatlerinde kuzeybatıdan 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı gece saatlerinde yer yer 1,5 ila 2,5 m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *