image


Yerel sakinler, Nijerya'da silahlı bir çetenin saldırısı sonucu yaklaşık 300 öğrencinin kaybolmasından günler sonra, kuzeydeki Kaduna eyaletinde bir köyden yaklaşık 61 kişinin kaçırıldığını bildirdi.

Bir bölge sakini, silahlı kişiler geldiğinde dışarıda olduğunu ancak eşinin haydutlar tarafından kaçırılan 61 kişi arasında olduğunu, her zamanki gibi fidye istemelerini beklediklerini söyledi.

Bir başka görgü tanığı ise "Uzun zamandır bu saldırılardan mustaribiz. Durum daha da kötüleşti ve köylerde yaşayan pek çok kişi ve çiftçi, daha az tehlikeli yerlere kaçmak zorunda kaldı" dedi.

Yerel kaynaklara göre 10 Mart'ta silahlı kişiler Nijerya'nın kuzeybatısındaki Sokoto eyaletinde bulunan bir İslam okulundan en az 15 öğrenciyi kaçırdı.

Bu olay, Kaduna Eyaletinde 280 çocuğun okullarından kaçırılmasından iki gün sonra, 2021'den bu yana bir okuldan yapılan en büyük toplu kaçırma olayı olarak kayıtlara geçti.

Nijerya'da bazı silahlı gruplar, yıllardır fidye için köylüleri, otoyollardaki sürücüleri ve okul öğrencilerini hedef alarak kaçırıyor.

Güvenlik güçleri, 2009 yılından bu yana çetelerle mücadele ediyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *