image

Yıllarınberberi Mehmet Güngör, “ Berberlersadecemüşteriyitıraşetmiyorlar, aynızamandaonlarındertve sır ortağı da oluyorlar.” Dedi.

 

 

Berberlikmesleğiçokilginçbirmeslek… Müşteriylegüzeldiyaloggeliştirebilenberberleronlarladertortağı da olabiliyor.Batman’dayıllardırMehtapcivarındaberberlikyapan, MimBerber’insahibi Mehmet Güngörmeslekleriyleilgiliilginçşeylersöyledi.YıllardırbuişiyaptığısöyleyenGüngör, “ Berberliköylebirmeslekkisevmeyenlerbuişiyapamazamasevenleriçinçokzevkli. Aslındarahatbirmeslek… Rahatvegüzel… İnsanlarlasüreklidiyaloghalindesin.Eğerberbermüşterisinegüvenaşılayıponauygunbirortamsağlarsamüşteriberberikendisiiçinbirdertve sır ortağıolarakgörüyor. Tıraşboyuncadertleşiyor.Berberleradetabirerpsikologgibiolurlar. O kadarçokvefarklıinsanlamuhatapoluyoruzkiinsanpsikolojisiniiyitanıyoruz.” Dedi.

İnsanlarındertlerineortakoluponlarırahatlatmaktanmutlukduyduklarınıbelirtenGüngör, “ Birçokmüşterimizbizimledertleşinceferahlıyor, rahatlayıpsakinleşiyor.” İfadelerinikullandı.

DENETİM İSTİYORUZ

 

Herkes gibi berberler olarak kendi sorun ve isteklerinin de olduğunu söyleyen yılların berberi Mehmet Güngör, “ Berberlik işinden anlayan anlamayan herkes canı isteyince berber dükkânı açıyor. Hijyen konusunda çok sıkıntı var. Berber dükkânları sağlık ocakları gibidir. Temizliğe ve hijyene çok dikkat edilmesi lazım. Ama ne yazık ki denetim yok. Denetim olmayınca ve halk da bu konuda bilinçlendirilmeyince meslekten anlamayan çok kişi de berber dükkânı açıyor. Bu tür kimseler tıraşı çok ucuza yapınca da birçok insan onları tercih ediyor.” Dedi. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *