image

Ramazan Bayramı’na doğru gidilirken, emekli vatandaşların gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Geçen sene 2 bin TL olarak verilen ikramiye, bu yıl 3 bin TL'ye çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklenen açıklama geldi. İşte SSK, BAĞ-KUR ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri...

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan açıklamasında, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağı haberini verdi.

Emekli bayram ikramiyelerinin 10 Nisan tarihine denk gelen Ramazan Bayramı'ndan bir hafta önceki hafta, yani 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde Ordu mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Nisan ayının ilk haftasında ikramiye almaya hak kazanan SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki tüm emeklilerin hesabına yatması bekleniyor.

Kimler bayram ikramiyesi alacak?

SSK ve BAĞ-KUR kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *