image

Yeşil alan azlığıyla dikkat çeken Batman’da iki yeşil alana araç park alanı ve otel yapılacak olması çevrecilerin tepkisini çekti.

Esentepe mevkisinde bulunan  Baro binası bitişiğinden spor sahası ve Belediye Konuk evi yoluna kadar Mülkiyeti  Milli Emlak Genel Müdürlüğüne  ait 16 dönümlük 2216 no’lu parselin otel ve sağlık merkezi alanı olarak tahsisi edilmesi ile ilgili işlemlerin başlatılması, yine Batman Belediyesi tarafında Kuyubaşı Toki’de 6 dönümlük park alanının yol ve araç park alanına dönüştürülmesi yönünde proje geliştirmesi Çevrecilerin tepkisine yol açtı.  

YANLIŞ UYGULAMALARA KARŞI ÇIKACAĞIZ

İki önemli yeşil alanın daha betonlaştırılması ile ilgili Batman Çevre Gönüllüleri Derneği tepki gösterdi. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yeni adliye binasının karşısında bulunan sportif ve yeşil alan ile Kuyu baştı TOKİ de sağlık Ocağı bitişiğindeki yeşil alanın betonlaştırılması tehdidi altında olduğunu belirtti.

Esentepe Ormanlık alanını da içine alan, Mülkiyeti hazineye ait 16 dönümlük alanın Otel ve sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi, Kuyubaşı TOKİ’deki park alanında  ise Belediye Otobüs Park alanı ve yol yapılması söz konusu olduğuna dikkat çeken Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş bu her iki yanlış uygulamaya karşı çıkacaklarını belirtti.

BATMAN BETON KENTE DÖNÜŞÜYOR

Hızla betonlaşmanın sürdüğü Batmanda 2 önemli yeşil alanın tehdit altında olduğunu belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı recep Kavuş, Esentepe mevkiindeki spor ve yeşil alanın otel ve sağlık alanına dönüştürülmesi durumunda Esentepe ormanlık alanında yüzlerce ağacın kesilmesinin söz konusu olduğuna dikkat çekerek ,”Her ne sebeple olursa olsun bu ağaçların kesilmesine yol açacak bir projeye karşı seyirci kalmamız söz konusu değildir. Yine doğru dürüst bir park ve yeşil alanın bulunmadığı Toki’de bir park alanın amacı dışında kullanılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu her iki yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz.” dedi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *