image

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu söyledi.

Başkent Washington'da gazetecilerin ateşkesle ilgili sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Biden, "Şu anda Hamas'ın elinde. israilliler iş birliği yapıyor. Mantıklı bir teklif geldi. Ne olacağını birkaç gün içinde öğreneceğiz." dedi.

Ramazan ayı öncesinde bir ateşkes ihtimali konusunda Biden " Ateşkese ihtiyacımız var. Ateşkes olmalı. Ramazana kadar devam etmesi durumuna gelirsek çok ama çok tehlikeli olacak. Bu yüzden ateşkes sağlamak için çok ama çok çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Filistinlilerin ciddi bir kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu da söyledi.

Hamdan, HAMAS'ın ateşkes anlaşması için belirttikleri şartların "israil askerlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, yerinden olan sivillerin bölgelerine dönmesi, gerekli olan tüm yardımların Gazze'ye girmesi" olduğunu vurguladı.

Siyonist rejimin daha önce olduğu gibi "erteleme politikası" yürüttüğünü dile getiren Hamdan, "Düşman savaş alanında başaramadığı şeyi müzakere masasında başaramayacak. Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esirlerin bırakılmasına engel olan israilin kendisidir. israil, saldırılarını genişletmek için vakit kazanmaya çalışıyor. Arabulucu ülkeler de bu durumun artık farkında. israile baskı uygulayabilecek ülke ABD'dir. ABD yönetimi ise Gazze'de ateşkes için müzakere sürecinde işgalcilere herhangi bir ciddi baskı uygulamıyor." dedi. (İLKHA)
https://www.ilkha.com/dunya/gazzede-ateskes-olacak-mi-bidendan-aciklama-381941

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *